Colomer: “Sense intel·ligència artificial no podrem competir, però sense humanisme no serem res al sector turístic”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat aquest dijous a Benidorm que “sense intel·ligència artificial no podrem competir, però sense humanisme no serem res al sector turístic”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant l’obertura de la V edició del ‘Congrés Digital Tourist 2022’, on ha participat juntament amb el secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés; el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; i el president de la patronal del sector de la indústria tecnològica digital a Espanya, Ametic, Pedro Mier.

El secretari autonòmic ha defensat que “la tecnologia més important del segle XXI és l’humanisme”. Un valor, que segons el parer del titular de Turisme “marca la diferència de la destinació Comunitat Valenciana”. Tot i això, ha remarcat la importància de la “descarbonització i la intel·ligència artificial al sector”.

Per Colomer “la intel·ligència turística no és una opció, no hi ha alternativa”, i ha incidit que “la pandèmia ha elevat el voltatge i l’acceleració d’aquesta revolució en curs”, que sens dubte comporta “una transformació de l’economia turística” .

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha posat èmfasi que “més que mai hem de saber cap on anem, quina mena de sector volem ser i quin model turístic volem construir”. Així mateix, Colomer ha destacat els 103 Destins Turístics Intel·ligents (DTI) amb què compta ja la Comunitat Valenciana.

Per part seva, el secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que la Comunitat Valenciana “ja ha rebut del Govern d’Espanya 49,85 milions d’euros per a Plans de Sostenibilitat Turística”.

En aquesta línia, ha explicat Valdés que “els Fons Europeus ja són aquí i s’estan perfilant projectes”, i ha anunciat que “a més dels 50 milions d’euros, a la Comunitat Valenciana s’han compromès 19 milions addicionals més per millorar l’eficiència energètica dels allotjaments turístics o per a inversions en la conservació del patrimoni històric i turístic”.

A més, Fernando Valdés ha indicat que “estem avançant a la Plataforma Intel·ligent de Destinacions, la seu de la qual s’ubicarà a Benidorm i que ens permetrà integrar en una sola solució tota l’oferta de serveis públics i privats que l’ecosistema de la destinació turística ofereix al turista” . També ha incidit que es tracta d'”un projecte ambiciós que col·locarà Espanya a l’avantguarda de l’ús de la tecnologia aplicada al turisme”.

V edició del ‘Congrés Digital Tourist 2022’

El ‘Congrés Digital Tourist 2022’, celebrat a Benidorm els dies 9 i 10 de juny, és el lloc de trobada dels responsables de les Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de l’Administració central, i de les administracions autonòmiques, provincials i municipals, així com de l’oferta del turisme digital representada per les empreses tecnològiques capdavanteres en aquest àmbit.

A través de dotze taules rodones i ponències, s’abordaran les temàtiques principals relacionades amb l’aportació que les tecnologies digitals poden fer en la definició del turisme espanyol del futur.

A més, durant aquesta trobada es tractaran temes com el present i el futur de les destinacions turístiques, intercanviant coneixement i experiències. Així, sota el títol “Dels casos d’ús a la Plataforma Intel·ligent de Destinacions”, es debatrà sobre les millors pràctiques que ajuden les destinacions turístiques a ser més competitives, gràcies a l’aplicació de la metodologia del model DTI: governança, sostenibilitat , innovació, tecnologia i accessibilitat.

Al final de la primera jornada del congrés, es donaran a conèixer als guanyadors de la quarta edició dels ‘Premis Digital Tourist 2022’ consultar aquí, que identifiquen, valoren i reconeixen els millors projectes i experiències de l’aplicació de les tecnologies digitals a àmbit del turisme, la indústria, les institucions i els organismes públics.

Aquesta trobada organitzada per Ametic, amb el suport del Ministeri de Turisme a través de Segittur i de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, compta amb un format híbrid: presencial a l’Ajuntament de Benidorm i online.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: