La Diputació de Castelló promou la igualtat d’oportunitats amb un pla de gronxadors adaptats

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló promou la igualtat d’oportunitats entre tots els veïns de la província a través d’un ambiciós Pla de Gronxadors Adaptats que permetrà, amb 100.000 euros d’inversió l’any que ve, que els ajuntaments que s’adhereixin puguin habilitar aquests dispositius per tal de afavorir la inclusió social de nens amb mobilitat reduïda.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut avui en primera persona el resultat de la instal·lació de gronxadors adaptats al Col·legi d’Educació Especial Baix Maestrat de Vinaròs. En aquest cas, i per tractar de l’interior d’un centre educatiu, la Diputació ha pogut instal·lar els gronxadors a través d’un conveni singular amb l’Ajuntament de Vinaròs i l’AMPA del centre.
“Volem seguir construint el millor Castelló, i no volem deixar-nos a ningú en el camí. Aquest tipus d’iniciatives són inclusives, són generadores de qualitat de vida per a persones amb circumstàncies especials que els fan més complicat el seu dia a dia. Igualar oportunitats és també atendre aquestes necessitats que ens comuniquen col·lectius com les associacions de mares i pares d’alumnes, i és sumar recursos amb altres administracions, com en aquest cas amb l’Ajuntament de Vinaròs per ser més útils a la societat “, ha explicat el president Moliner.
“Aquest és un exemple de com amb la suma dels esforços de la Diputació, l’Ajuntament i de l’AMPA hem fet possible que aquests nens gaudeixin del seu espai d’oci i de que les seves famílies siguin més feliços de veure com els seus fills poden desenvolupar-se millor “, ha assenyalat Moliner.
Cal assenyalar que el president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut en primera persona el resultat de la instal·lació d’aquests gronxadors al pati del centre, acompanyat per l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i de Virgínia López, representant de l’AMPA del centre educatiu així com del diputat provincial i regidor de l’Ajuntament de Vinaròs, Juan Bautista Juan.
Els ajuntaments podran adherir-se en un mes
Cal tenir en compte que la Diputació reserva una inversió de 100.000 euros dels seus pressupostos de 2017 per iniciar aquest programa d’actuació ja durant aquest any, i poder ampliar-lo a l’exercici vinent amb 100.000 euros més.
“D’aquesta manera estem garantint que pràcticament tots els ajuntaments que ho sol·licitin puguin instal·lar gronxadors adaptats als seus municipis, fent d’aquesta província un lloc més just i amb més possibilitats d’oci per als nens que tenen qualsevol problema de mobilitat que els impedeixi divertir-se en un altre tipus de gronxador “, ha assenyalat Moliner.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: