Propostes culturals per a aquest cap de setmana a la provincia de Castelló

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló fomenta una rica programació cultural amb més d’una desena d’activitats durant el proper cap de setmana a la província. A això cal sumar a més els lliuraments de patrimoni artístic sacre que realitzarà durant aquest cap de setmana en els municipis de la Vall d’Uixó i Alfondeguilla. Amb això, el Govern Provincial impulsa una completa programació cultural no només com a potenciadora de les diferents disciplines artístiques, sinó també com a dinamitzadora de l’activitat turística i econòmica dels municipis.
El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “tenim exposicions de diferents tipus i en diversos municipis, la trobada trovam! A l’Auditori i Palau de Congressos i La Llum de la Memòria, que segueix dinamitzant els municipis de l’interior a través de la posada en valor del nostre patrimoni històric. Estem convençuts que mantenir aquesta completa oferta cultural setmana a setmana ajuda, no només a promocionar la cultura, una cosa sempre positiu, sinó també a fer d’aquesta un important recurs dinamitzador i econòmic al servei del territori “.
Tant és així que el cicle DipcasPhoto, itinerància Obra Fotogràfica Diputació de Castelló estarà present aquest cap de setmana a diversos municipis: a Borriol amb l’obra ‘Fotografies’, de Laura Avinent; a Vall d’Almonacid, amb l’exposició ‘Transhumància’ de Gràcies Barrué; a Llucena amb l’exposició ‘Retrats’ de la Col·lecció Sarthou Carreres, ia Canet lo Roig amb l’exposició ‘euromaidan la porta de Kíev “, de Serjeg Antonov.
A més, la Diputació col·labora amb l’exposició ‘Adsuara, Vicent i Persejo, 3 escultors valencians entre la tradició i la renovació’ del Museu de Belles Arts de Castelló. I a la secció d’arqueologia del museu, la Diputació col·labora amb la instal·lació numismàtica en el cicle Peces del Trimestre.
Cal recordar a més que la Diputació és una de les impulsores de la fira trovam! Pro Weekend que celebrarà les seves jornades de difusió i punt de trobada de professionals durant tot el cap de setmana a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.
Tota la informació referent a aquestes i altres activitats que impulsa la Diputació està disponible a l’Agenda Provincial al portal web agendaprovincial.dipcas.es
La Llum de la Memòria a Benassal
L’exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de l’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de l’Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.
Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des làpides romanes, del jaciment els Cabañiles de Zucaina, a encreuaments gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Reial Fàbrica de l’Alcora.
La Llum de la Memòria a Castellfort
La tercera seu de l’exposició La Llum de la Memòria es situa en l’ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d’Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l’ermitori, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d’una trentena de peces d’art sacre d’estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.
El procés de restauració de l’espectacular pintura mural ha comptat amb una reintegració volumètrica i cromàtica mitjançant un estucat de la llacuna central i d’aquelles petites llacunes localitzades en l’escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l’obra emprant colors a l’aigua i la tècnica del regatino.
Cal recordar que tot el que fa referència als dos cicles expositius de la ‘Llum de la Memòria’ impulsats pel Govern Provincial es pot consultar al portal web llumdelamemoria.dipcas.es.
Lliuraments de patrimoni restaurat
A tota aquesta programació cal sumar que el vicepresident provincial, Vicent Sales, participarà durant les jornades de dissabte i diumenge en sengles actes de lliurament de material restaurat en Vall d’Uixó i Alfondeguilla.
Es tracta de la presentació del guió processional de la Mare de Déu dels Desemparats a l’església de la Colònia Segarra a la Vall d’Uixó i de la presentació de l’escultura de Sant Agustí a Alfondeguilla.
“Dues mostres més de l’impecable treball que realitzen els tècnics del Servei de Restauració de la Diputació al servei del manteniment i recuperació del patrimoni històric de la província”, ha assenyalat Sales.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: