La gestió eficient de Moliner a la Diputació de Castelló li permetrà en 2018 millorar els serveis

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

L’eficiència en la gestió marcada per Javier Moliner al capdavant del Govern Provincial farà possible que en el pressupost de la Diputació de Castelló en 2018 es contempli una millora substancial dels serveis que presta la Corporació Provincial al servei de la millora d’oportunitats a la província , amb sis milions d’euros més d’inversió que el 2017.
Així ho ha explicat el diputat provincial d’Hisenda, Salvador Aguilella, que ha fet èmfasi en una reducció històrica del deute, de les càrregues financeres i de personal que fa de la Diputació actual una institució “sanejada al servei del que més importa a els castellonencs “.
“Els pressupostos de la Diputació reflecteixen l’esforç de l’equip de Govern Provincial a la gestió dels recursos públics de forma eficient, transparent i responsable, centrats en ajudar a impulsar el territori, a millorar els serveis en tots els racons de la província ja igualar les oportunitats en el nostre territori “, ha explicat Aguilella, que ha assenyalat que” l’esforç per reduir administració al servei dels ciutadans ens permetrà construir ponts de progrés entre l’interior i la costa per seguir fent de la província de Castelló un lloc més just i pròsper per a tots “.
El diputat ha explicat que aquesta eficiència en la gestió unida a la millora econòmica han estat les claus de l’augment de quatre milions comptes provincials de 2018, passant de 131 milions el 2017 a 135 al pròxim exercici.
L’única Administració que inverteix en els 135 municipis
L’esforç del Govern Provincial per reduir despeses supèrflues i destinar recursos als municipis portarà a la Diputació de Castelló a continuar sent l’única administració amb un pla inversor que arribi al 100% del territori castellonenc, el Pla Castelló 135, ia dotar-lo amb 12, 4 milions d’euros, un 2,5% més respecte al 2017.
“Amb tot, podrem invertir més en millorar la xarxa de carreteres, en construir noves depuradores, millorar la xarxa de sanejament i atendre emergències hídriques, millorar casernes de la Guàrdia Civil, o recuperar patrimoni històric dels nostres pobles i posar-lo a disposició dels seus veïns “, ha explicat el diputat, que ha incidit en algunes xifres significatives d’aquest increment inversor. “Duplicarem la inversió en Repoblem, destinarem un milió d’euros més a polítiques d’ocupació i ocupació, i també del turisme per ser un eix estratègic per al desenvolupament econòmic de la província”.
Entre les xifres que ha destacat Aguilella, es troba l’increment d’un milió d’euros de la inversió destinada a ajudar els castellonencs a tenir una feina estable i de qualitat, amb 4 milions dirigits a l’Estratègia Provincial de Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica. També l’increment de 300.000 euros de la promoció turística de la província aconseguint una inversió de 5,3 milions d’euros per turisme. D’altra banda, ha nomenat l’augment de 900.000 euros per convertir la província en el millor escenari esportiu, amb 3,9 milions d’euros. L’augment d’un milió d’euros d’inversió en serveis directes de benestar social i dos milions més al Programa Repoblem, que arriba a 4,1 milions d’euros. Finalment, la important quantia que es destina a Bombers, amb una inversió provincial de 10 milions d’euros en incrementar la seva partida en 750.000 euros “al servei d’una província més segura i preparada per respondre a les emergències”.
 
En la seva intervenció, el diputat d’Hisenda ha contextualitzat l’esforç inversor de la Diputació Provincial comparant-lo amb els comptes generals d’altres administracions, destacant que la Diputació invertirà l’any que 6 milions més en tots els pobles, suposant la xifra de 28 milions d’euros un percentatge del 20% del pressupost total de la Corporació Provincial.
“Si la Generalitat destinés el 20% dels seus pressupostos a inversions destinaria 638 milions d’euros a Castelló, quan el que destinarà realment són tot just 64.160.000 d’euros. Amb això, l’esforç inversor de la Diputació és 10 vegades superior al de la Generalitat “.
Menys despesa en personal
La Diputació de Castelló ha aconseguit optimitzar els seus recursos de personal fins a aconseguir que aquests suposin un cost del 18,3% del seu pressupost quan la mitjana de les administracions locals se situa el 2017 per sobre del 29%.
“Ho hem fet mantenint la qualitat dels serveis prestats als municipis, aplicant l’eficiència en la gestió dels recursos humans de la Diputació i comptant amb el compromís dels treballadors d’aquesta casa al servei de la província de Castelló i dels castellonencs “, ha explicat Aguilella.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: