Política

La Diputació de Castelló posa sobre la taula el paper de les emprenedores rurals

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló posa sobre la taula l’important paper que juguen en el present i futur de la província les emprenedores rurals a través de la I Escola de la Tardor ‘L’Economia Verda i Nova Ruralitat en Clau de Gènere “que es desenvolupa des d’avui i fins demà al Centre Cedes de Morella. La qualitat organitzativa d’aquest innovador trobada ha recaptat el suport de prop de 60 emprenedores vingudes des de diferents punts d’Espanya per intentar visualitzar les oportunitats de desenvolupament que ofereix l’entorn rural a les dones emprenedores.
El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha destacat en la inauguració d’aquesta trobada que “el Govern Provincial dóna suport a aquesta iniciativa per fomentar que hi hagi més dones emprenedores en l’àmbit rural com una via de desenvolupament fonamental per al futur dels nostres pobles i per consolidar població en ells. Creiem en el talent de les dones i en el seu visibilització i foment com a via transformadora de la realitat dels nostres pobles. Per això, de la mà de les organitzadores de l’Escola de la Tardor, així com fem amb molts altres col·lectius durant tot l’any, generem iniciatives com aquesta de la qual estem molt satisfets i agraïts per la gran acollida que ha tingut “.
D’aquesta manera, s’han obert dues intenses jornades de debat, conferències, taules rodones i networking per millorar les oportunitats de creixement de les dones rurals emprenedores i també complir amb l’objectiu de trencar amb cert aïllament de dones professionals i aprofitar les sinergies amb altres perfils professionals que viuen diàriament la realitat rural de la nostra província o de territoris similars.
“Des de la Diputació recolzem aquesta convocatòria com una mostra més de la nostra aposta per consolidar població i igualar oportunitats en l’àmbit rural. Ens complau veure l’excel·lent resposta a aquestes jornades el que demostra l’interès per les noves ruralidades i per les noves oportunitats que es poden desenvolupar en l’àmbit rural de la nostra província “, ha assenyalat el diputat.
Programa plural i de qualitat
Cal assenyalar que bona part de l’atractiu d’aquesta trobada és que els responsables de l’organització s’han preocupat per dissenyar un programa plural, amb presència de dones professionals de sectors i activitats tan diverses com l’agricultura i la ramaderia fins a l’arquitectura, l’hoteleria i el sector serveis o les treballadores socials. A més, al marge de les ponents, s’ha aconseguit una important implicació del teixit empresarial i d’emprenedores de l’interior de la nostra província en aquesta iniciativa perquè sigui el més profitosa per a totes les participants.

 
Entre les participants en aquesta primera edició de l’Escola de la Tardor destaca avui dijous la ponència de Neus Albertos Meri, treballadora social i premi Isabel Ferrer 2017, també la trobada amb Marisa Soleto Àvila, llicenciada en Dret i directora de la Fundació Dones. Sobre la taula, temes tan interessants com ‘La realitat de les dones davant les noves ruralidades i l’ocupació’, i xerrades i col·loquis com el que es refereix a la ramaderia i l’agricultura ‘experiències i testimonis de dones des d’una perspectiva de nova ruralitat en clau de gènere ‘.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint