La Diputació de Castelló perfila ja les bases del II premi provincia de Castelló a Cevisama

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló perfila ja les bases del II Premi Província de Castelló a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes per a la propera edició de la Fira Internacional Cevisama 2018. Amb la segona edició d’aquest reconeixement que impulsa el Govern Provincial en col·laboració amb el ITC, l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) i la Fira Internacional Cevisama, la Diputació constata el seu compromís amb el sector ceràmic com a motor econòmic provincial.
Així ho ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, després de reunir-se amb membres de l’ITC i de l’ATC per acabar de perfilar les bases de la segona edició d’aquest reconeixement. “El premi es manté amb la vocació de ser un element impulsor de nous usos de la ceràmica, especialment en els entorns urbans. Sumem recursos a un sector fonamental per a la nostra economia i actuem de la mà dels professionals per millorar l’impacte d’aquest lideratge industrial al territori amb més i millor ocupació “.
A més del reconeixement en un aparador mundial de primer ordre com és Cevisama, la Diputació també promocionarà els productes i les tecnologies guanyadores entre els principals prescriptors de l’obra pública, per potenciar l’ús de ceràmica en els nous projectes.
Per a això, el premi pretén incentivar la recerca i el desenvolupament de nous productes que siguin d’aplicació per a l’interès públic involucrant des del principi als agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el disseny i creació.
“Entre les novetats d’aquesta propera edició, hem inclòs en el jurat als col·legis d’Arquitectes i d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Castelló, perquè creiem que és fonamental que aquests professionals puguin valorar també els treballs”, ha indicat Aguilella.
Foment de l’ús de ceràmica en espais urbans
La creació d’aquest premi que es lliurarà en el major aparador internacional per la rajola castellonenc a Espanya, Cevisama, respon a un compromís continu del Govern Provincial amb el sector, especialment pel que fa al foment de l’ús de ceràmica castellonenca en espais urbans .
Tant és així que la Diputació, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes i el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de la província, va organitzar fa tot just un mes la I Jornada de Promoció Ceràmica en Espais Urbans per tal de promocionar l’ús de ceràmica castellonenca en els projectes que duen a terme.
SOLCONCER, a disposició dels professionals
Com a part del suport al sector ceràmic de Castelló, és important recordar que la Diputació ha desenvolupat en col·laboració amb l’ITC l’eina informàtica SOLCONCER (Solucions Constructives amb Recobriments Ceràmics) que aporta un sistema d’avaluació per indicadors per recomanar el material ceràmic més adequat d’acord a l’ús que se li vagi a donar. Al seu actualització i millora la Diputació destinarà aquest any més de 80.000 euros.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: