La Diputació de Castelló inverteix 700000 euros per a impulsar el turisme contra la despoblació

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló impulsarà el turisme com un recurs clau contra la despoblació a l’interior de la província a través de set línies específiques del seu pressupost turístic de 2018 amb un total de 700.000 euros d’inversió. Amb això, el Govern Provincial inclou el seu projecte Repoblem entre les prioritats estratègiques dels seus comptes turístiques del proper any i respon al compromís marcat pel president provincial, Javier Moliner, de destinar tots els recursos disponibles a la consolidació de població.
“Si és cert que el turisme és prioritari per al Govern Provincial per les seves múltiples oportunitats econòmiques i de desenvolupament per a tota la província de Castelló, aquestes són encara més importants si cap en el cas de l’interior. Estem parlant que en alguns pobles del nostre entorn rural el turisme s’està posicionant ja com l’oportunitat més important de desenvolupament futur, en alguns casos fins i tot l’única, i estarem amb ells. Per això, treballem en crear nous recursos per facilitar als pobles aquest desenvolupament d’oportunitats a través del turisme d’una forma sostenible, reduint incerteses i ajudant els pobles a treure el màxim partit possible als seus recursos “, ha explicat Moliner.
Un esforç pressupostari al qual cal sumar a més els prop de dos milions d’euros que el Govern Provincial dirigirà al Pla d’Inversions Turístiques Financerament Sostenibles recentment anunciat per Moliner i amb el qual la Diputació ajudarà als 74 municipis turístics de la província a crear productes turístics a través dels seus recursos. Una xifra inversora que se suma als 5,3 milions d’euros del pressupost turístic i que deixa una xifra pressupostària de rècord al servei del turisme provincial.
En aquest sentit, Javier Moliner ha assenyalat que “estem treballant de la mà dels municipis de la província per aconseguir que cada poble tingui un argument, un relat turístic, un producte turístic que permeti que qui acudeix tingui la millor informació, el millor servei i l’oportunitat de passar un dia gaudint de la multitud de paisatges, d’experiències, de patrimoni, de gastronomia que té la nostra província. I per això el pressupost de Turisme de la Diputació de l’any que ve es bolcarà en això, en intentar crear una xarxa que permeti que qualsevol ciutadà que visiti la província trobi sempre un argument per enamorar-se d’ella “.
450.000 euros per a Plans de Dinamització Turística a l’interior
Com a part de Repoblem, la Diputació ha creat cinc línies pressupostàries de 90.000 euros per impulsar el Pla de Dinamització Turística de la Mancomunitat dels Ports, el Pla de Dinamització Turística de la Mancomunitat Espadà Millars, el Pla de Dinamització Turística de la Mancomunitat Alt Palància i el Pla de Dinamització Turística de l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat. A més, s’ha compromès a augmentar-les al llarg de 2018 si la Generalitat augmenta la seva aportació l’any que ve a aquests plans de dinamització turística.
En aquest sentit, el president Moliner ha explicat que “de la mà dels municipis, els ajudem a traçar el seu full de ruta turística perquè avancin en el seu desenvolupament turístic de forma estratègica i d’acord a les accions que recomanen els professionals. Estem convençuts que en aquest camp del desenvolupament turístic no val la improvisació, ni els localismes, i d’aquí la nostra aposta pels plans de dinamització turística a l’interior “.
225.000 € per a consolidar l’èxit dels informadors turístics
A més dels plans de dinamització turística, la Diputació consolida en els seus pressupostos turístics de 2018 una línia de subvencions de 225.000 euros per a la Contractació de Personal d’Oficines de Turisme (informadors turístics) com una de les principals línies d’actuació turística per ajudar els municipis a consolidar població amb el programa Repoblem.
Cal recordar que a través d’aquesta iniciativa, la Diputació ha fet possible que les oficines de turisme de 16 pobles menors de 2.000 habitants romanguin obertes durant tot l’any.

“A més dels llocs de treball directes que es generen amb aquesta línia d’actuació, fem possible que els pobles petits tinguin una persona dedicada a la promoció turística del municipi, amb el que això suposa de dinamització econòmica per a aquest municipi tots els mesos de l’ any. Hi ha pobles que fins ara tenien aquest servei tot just uns mesos, normalment els d’estiu, i que ara el mantenen tot l’any, i d’altres que ni tan sols ho tenien i que ara veuen obertes noves oportunitats de desenvolupament turístic “.

Entre les tasques dels informadors turístics es troben atendre els visitants a l’oficina de Turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l’oferta turística a altres destinacions i en xarxes socials o coordinar accions

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: