La Diputació de Castelló incrementa un 4% el pressupost de bombers

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat aquest matí al Palau Provincial el pressupost de l’any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta en un 4% respecte a 2017 amb l’objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori. La Generalitat Valenciana ha donat suport amb el seu vot els comptes provincials que inclouen entre les seves partides el funcionament de les Brigades Forestals que han creat les dues institucions impulsades per Javier Moliner per prevenir els incendis a les zones d’interfície urbana.
El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “enguany incidim especialment en la prevenció i en la resposta eficaç des de qualsevol punt de la província, amb la creació de vuit brigades d’interfície urbana que crearan treball a l’interior de la nostra província i milloraran la seguretat dels nostres ciutadans tant a l’interior com en els municipis de costa que compten amb una important superfície d’interfície urbà, amb el perill conseqüent que comporta tenir aquests habitatges tan properes a la massa forestal “.
En aquest sentit, el diputat Rubio ha posat èmfasi a més que “no descuidem ni deixem de banda la inversió i modernització dels nostres mitjans materials i humans per prestar un dels millors serveis d’emergències que es poden prestar a Espanya en aquests moments”.
Per a això, els comptes que s’han aprovat avui a la Diputació de Castelló inclouen tots els plans i projectes conjunts que està coordinant el Govern Provincial amb el Consell per millorar la resposta davant les emergències de tota la província.
200.000 euros per al Pla Provincial d’Helisuperfícies
Referent a això, el diputat de l’àrea ha posat èmfasi en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló dels millors mitjans per combatre les emergències, especialment a les zones més inaccessibles de l’interior de la província amb l’ampliació del Pla Provincial de Helisuperfícies.
Per a això, en el pressupost de l’any que s’han consignat 200.000 euros que permetran complir amb el compromís de Javier Moliner d’ampliar el Pla Provincial d’Helisuperfícies amb noves plataformes.
Cal recordar que ja aquest any s’han iniciat els treballs per habilitar 15 noves helisuperfícies, dues d’elles ja concloses a San Vicente de Piedrahita i Alcalà de Xivert. Així, la xarxa de helisuperfícies s’estendrà a Altura, Ares del Maestrat, Artana, Catí, Coves de Vinromà, Culla, la Salzadella, Sant Joan de Moró, Sant Rafael del Riu, Torrechiva i Viver.
80.000 euros en nous equipaments
Referent a això, el diputat de l’àrea ha posat èmfasi en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló de les millors eines per combatre les emergències. Per a això, en el pressupost de l’any que s’han consignat 80.000 euros, al projecte de canvi de vestuari d’intervenció dels bombers i que se sumaran a la compra de maquinària per tallar qualsevol incendi, amb especial atenció a les zones rurals de la província .
Vuit noves brigades de treball
No en va, la lluita contra els incendis en l’entorn natural és un dels principals comeses del Consorci Provincial de Bombers i per a això la Diputació cofinançarà l’any que, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, un servei de vuit brigades de treball a interfície urbana per a la prevenció d’incendis.
Per a això, les administracions provincial i autonòmica invertiran 945.992 euros a parts iguals que es destinaran a “portar a terme unes més que necessàries tasques de prevenció durant tot l’any”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: