La Diputació de Castelló incorporarà aquest any dos tallers de treball a l’interior

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló incorpora dos nous tallers d’ocupació dirigits a crear llocs de treball a les zones de l’interior de la província com una de les vies més importants que té el territori per consolidar població. D’acord a aquest objectiu estratègic del Govern Provincial, la Diputació començarà aquests dos nous cursos a finals de desembre d’aquest any i els incorpora als quatre tallers d’ocupació que donen feina actualment a 40 alumnes-treballadors en les àrees d’influència d’Albocàsser, Llucena, Morella i Sogorb.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha anunciat que “aquests dos nous tallers d’ocupació permetran que 20 persones aturades més, i ja són 60 amb tots els tallers que estem desenvolupant, es formin en un perfil professional amb oportunitats de futur en la seva entorn al mateix temps que reben una remuneració per la seva participació al taller. Per tant, aquests tallers ens permeten crear 60 llocs de treball en els pobles amb la perspectiva a més que aquests alumnes-treballadors segueixin desenvolupant en un futur la seva vida professional en aquest entorn. Estem parlant d’obrir oportunitats laborals, de generar llocs de treball en l’entorn rural de Castelló amb tot el positiu que això suposa per a les perspectives dels nostres pobles “.

Per això, cada curs estarà format per un màxim de 10 alumnes “de manera que gaudiran d’atenció i instrucció personalitzada en tot moment” amb una completa instrucció teoricopràctica “al mateix temps que perceben, a més, remuneració per això”.

Els nous tallers d’ocupació s’impartiran en centres Cedes que la Diputació té a Llucena i Albocàsser. Es tracta de dos Certificats de Professionalitat nivell 1 “Operacions Auxiliars de Serveis administratius i generals” i nivell 2 “Activitats administratives en la relació amb el client”. Les pràctiques són també una part essencial del currículum del mateix, per això els seleccionats podran aplicar els seus coneixements personals i professionals donant suport al projecte ‘Castelló Ruta del Sabor’.

“Està previst que aquests dos nous tallers comencin a finals d’any amb la qual cosa en breu començaran els processos de selecció de personal directiu i alumnat”. Cal assenyalar que cada taller d’ocupació compta amb una subvenció del SERVEF de 194.529,60 euros.

Quatre tallers d’ocupació ja en marxa

El Govern Provincial manté durant aquestes dates tres tallers d’ocupació del programa ‘T’Avalem’ de la Generalitat Valenciana, i cofinançat amb 556.000 euros pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en els Centres Cedes d’Albocàsser, Llucena i Morella. “30 joves d’entre 16 i 30 anys estan participant en aquests tallers que s’estan consolidant com un recurs eficaç per frenar la desocupació entre un sector de població clau per al creixement econòmic, laboral, però també social, de la província”.

Així, aquesta iniciativa adreçada exclusivament a joves aturats d’entre 16 i 30 anys i que, a més, estiguin inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, “facilita una millor oportunitat laboral als nostres joves dotant-los d’un valor afegit als seus currículums”.

Cal recordar que també el Cedes de Segorbe acull un taller d’ocupació, dotat amb 185.000 euros amb les mateixes especialitats formatives que les ara aprovades en els Cedes de Llucena i Albocàsser, amb 10 alumnes treballadors d’entre 18 i 65 anys i que finalitzarà el proper mes de desembre

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: