La Diputació de Castelló multiplica les posibilitats culturals de Castelló amb la Fira Marte

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló multiplicarà les possibilitats culturals de Castelló a través de la IV Fira Internacional d’Art Contemporani ‘MART’ que tindrà lloc del 16 al 20 de novembre a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Més de 100 artistes nacionals i internacionals mostraran els seus treballs d’art d’avantguarda en aquest gran esdeveniment que s’ha consolidat com l’única fira internacional d’art contemporani de tota la Comunitat Valenciana.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat en la presentació de la Fira MART que “amb MART, Castelló vol reivindicar la capitalitat de la cultura de la nostra Comunitat, com ja fa un segle ho fóssim com així ho va ressenyar al seu dia el propi Azorín. la nostra terra té moltes i grans propostes artístiques i una gran tradició cultural que hem de posar en valor, destacar i donar a conèixer a tot el gran públic nacional. a més, MART no és només una proposta cultural sinó també és dinamitzadora del teixit social, turístic i econòmic de la província “.

 

Enrique Bocángelus i Joan Feliu, directors de la Fira MART, han destacat que “MART és l’única fira d’art contemporani de la Comunitat Valenciana, el que situa a Castelló en l’avançada del mapa de la cultura nacional. De fet han estat ja diverses les publicacions especialitzades les que han ressaltat que la Fira Mart es troba entre les deu cites més importants de l’art contemporani de tot Espanya “.

 

En aquest sentit, cal assenyalar que la fira espera congregar més de 10.000 visitants a l’Auditori i Palau de Congressos, on es desenvoluparan totes les activitats expositives i de participació de l’esdeveniment. L’alt índex d’atractiu de la fira la converteix així en un dels referents de més alt nivell del turisme cultural de Castelló i de la Comunitat Valenciana.

 

A la presentació d’aquest matí a l’Espai Cultural Obert Les Aules de la Diputació ha assistit també Amalio Gaiter, fundador de la galeria Herrero de Tejada, una de les més importants d’Espanya en art contemporani. Gaiter ha destacat que “MART està permetent crear un consolidar el teixit artístic a la Comunitat Valenciana, com no s’ha aconseguit fer en altres punts del país. Estic convençut del potencial socioeconòmic de projectes com MART que són ja dels més potents de tot Espanya “.

 

Diferents espais amb l’avantguarda com a eix comú

Dins de MART 2017, es van a trobar sis àmbits des dels quals s’oferiran les visions més destacades de l’àmbit artístic d’avantguarda. MART CURATED que és l’espai principal al voltant del qual giren la resta de seccions: MART Music, amb ofertes musicals; MART Social, amb propostes de performance; MART Editorial, on els llibres d’artista també tindran cabuda; MART Lab, que serà el lloc destinat per al debat i l’intercanvi crític i MART Orbital que aglutinarà la feina de les institucions del sector.

 

 

MART CURATED, NOMÉS PER ALS ELEGITS …

Una de les peculiaritats que confereixen major prestigi a la fira MART és que està comissariada pels experts, Nacho Tomàs, Lidón Sancho i Miguel Mallol que, acompanyant al comissariat oficial de fira, han seleccionat un total de 20 galeries de tot Espanya. “S’han triat les propostes més singulars, diverses i cridaneres que es poden trobar actualment en el panorama artístic espanyol.

 

Aquest espai expositiu és MART CURATED i en ell, la selecció inclou, per part del comissari Nacho Tomàs s’ha triat a la Galeria Sicart amb un projecte de l’artista Ruth Morán, a la galeria Herrero de Tejada presenta a Eloy Arribas, la galeria Espai líquid a Teresa Moro, la galeria Espai Nuca a Nekane Manrique i la galeria Addaya Centre d’Art Contemporari comptarà amb obra de Fermín Jiménez Landa.

 

La comissària Lidón Sancho ha seleccionat les següents galeries: N2 Galeria amb Núria Torres, Silves Art Contemporani amb Carol Solar, Olivart Art Gallery amb Anna Llimós i la Galeria Shiras amb Ana Vernia.

 

Per la seva banda el comissari Miguel Mallol ha escollit la galeria Alba Cabrera amb un projecte de Calo Carratalá, La Carboneria amb Altea Grau Vidal, Juan Naranjo Galeria d’Art & Documents amb Marcel Pey i la Galeria Antònia Puyó amb Cristina Silván.

 

I, finalment, l’espai de comissariat general a càrrec dels directors de la fira en el que es presenta a Menuda Galeria amb obra de l’artista Carles Asensio, el projecte Taronges amb Art amb obra de Santiago Talavera, Aula Nòmada amb José Ferrando Casany i El Museu del Rus amb les creacions de Jorge Carla. A això se suma una àrea dedicat als guanyadors del Premi Mart Nacional i Premi Mart Castelló atorgats a Efraim Ortega i Lucía Moya, respectivament.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d