La Diputació de Castelló i l’ITC amplien la herramientoa Solconcer que impulsa l’ús de la ceràmica

La Diputació de Castelló i l’Institut de Tecnologia Ceràmica avancen en l’aplicació SOLCONCER (Solucions Constructives Ceràmiques) que promou, des de criteris científics, l’ús de la ceràmica provincial com la millor solució constructiva a les diferents necessitats que es puguin plantejar en impulsar un projecte . Així, l’estand provincial a Cevisama ha acollit avui la presentació de les novetats d’aquesta interessant aplicació amb la qual la Diputació aporta al sector una eina útil que fomenta el consum de ceràmica castellonenca. Unes novetats que passen per la inclusió de fins a 140 variants de façanes a l’anàlisi comparativa d’aquest programa.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha posat en valor el recorregut d’aquesta eina “amb la qual seguim impulsant la integració del material ceràmic en l’arquitectura i la construcció, i que en aquest 2018 incorpora noves funcions amb l’avaluació de revestiments ceràmics i alternatius en façanes. És una eina totalment operativa per a obres en entorns urbans, revestiment interior, avui incorporem façanes i ja estem treballant perquè també es pugui fer tot tipus de comparacions en la rehabilitació d’habitatge “.

En aquest sentit, el diputat ha recordat davant representants del sector, regidors, tècnics i empresaris que “l’eina SOLCONCER permet l’anàlisi de diferents solucions constructives, tant amb materials ceràmics com alternatius, per posar en valor l’ús dels materials ceràmics davant un altre tipus de recobriments. Sabíem que teníem el millor material amb les millors prestacions per a multitud de solucions constructives, però ara tenim una eina informàtica que ens ho diu amb paràmetres tècnics i científics, la qual cosa ajuda i facilita molts prescriptors seu ús “.

I és que l’objectiu principal d’aquesta avaluació és el de poder seleccionar, en base a uns criteris d’elecció determinats i sota tres punts de vista diferents (ambiental, econòmic i prestacional), quina solució és la més apropiada entre les possibilitats analitzades. Per dur a terme aquesta anàlisi, l’usuari necessita prèviament determinar les característiques o escenaris de les diferents solucions constructives a analitzar.
Novetat de 2018: la inclusió de revestiments de façanes
Aquesta nova fase, ja està disponible en línia i permet l’avaluació de 10 tipus diferents de revestiment de façanes. Vist el caràcter sectorial de l’eina, la rajola de gres porcelànic (material ceràmic per excel·lència) és considerada imprescindible en la comparativa. A aquest material se li uneixen altres recobriments ceràmics més innovadors i considerats també imprescindibles: les làmines ceràmiques i les plaques ceràmiques alveolars.

Dins de l’eina, l’usuari podrà escollir sempre entre un d’aquests tres materials com recobriment base en la comparativa, per poder confrontar-lo amb un de la resta dels materials proposats: maó ceràmic cara vista, pedra natural, morter monocapa, xapes d’acer galvanitzat, panells multicapa d’alumini, panells de fibrociment i panells fenòlics (HPL).

Al costat dels materials de recobriment en l’eina es podran analitzar fins a 5 tipus de façanes diferents. Des façanes més tradicionals com les de maó cara vista, presents en la construcció des de principis del segle XX i consolidades com una de les tipologies més esteses en les últimes dècades, fins a altres més tecnològiques com les façanes ventilades. O algunes de més recent implantació com les conegudes com a façanes SATE / ETICS (Sistemes d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior). Sense oblidar-nos de tipologies tan conegudes com les façanes aplacades o altres com les façanes monocapa. Amb aquesta selecció de tipologies s’ha pretès aconseguir la major representativitat pel que fa a solucions constructives de façanes presents avui dia en el sector de la construcció espanyol.

Tot això, juntament amb la resta d’escenaris determinats per l’usuari, fa que l’eina ofereixi un total de més de 140 variants diferents de façanes per a l’anàlisi comparativa amb els diferents materials de recobriment.
Foment de l’ús de la ceràmica en solucions constructives
En resum, el programa SOLCONCER desenvolupat fins al moment i amb les noves millores previstes, permet avaluar de manera objectiva diferents solucions constructives mitjançant l’ús d’indicadors contrastats, tenint en compte aspectes ambientals, econòmics i prestacionals. D’aquesta manera, potència la cura del medi ambient centrat en una renovació del sector de la construcció cap a una edificació sostenible, promocionant la utilització dels sistemes ceràmics i donant a conèixer les seves característiques.

 

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: