La Diputació de Castelló garantirà l’abastament d’aigua a La Serratella amb 79.746 euros d’inversió

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló garantirà l’abastament d’aigua a La Serratella amb 79.746 euros d’inversió per a la construcció d’un nou pou al municipi. Amb això, el Govern Provincial atén la petició del municipi davant les seves dificultats de proveïment durant el passat període estival, coincidint amb l’escassetat de pluges i l’augment de població.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb l’alcalde de La Serratella, Alfonso Arín, que formalitza aquesta actuació per la qual la Diputació finançarà el 100% de l’obra.

“Parlar d’oportunitats en els municipis petits és estar al seu costat quan necessiten alguna cosa tan fonamental com garantir l’abastament d’aigua a tots els seus veïns. Som molt conscients de la problemàtica que té la Sarratella i estem avançant-nos a un possible empitjorament de la situació amb l’escassetat de pluges a la zona perquè l’aigua deixi de ser un problema en el dia a dia dels veïns i visitants d’aquest poble “.

Cal tenir en compte que actualment el municipi, d’un centenar d’habitants aproximadament, s’està proveint d’una deu que experimenta una reducció important de cabal coincidint amb episodis d’escassetat de pluges i calor. “Aquest estiu, quan multipliquem la població, va ser el primer en què vam haver de demanar cisternes d’aigua per garantir l’abastament, i amb aquesta inversió de la Diputació podrem perforar un pou que doni solució a aquest problema”, ha explicat l’alcalde.

Garant de l’abastament d’aigua als 135 municipis

La Diputació de Castelló actua en les diferents fases del Cicle Integral de l’Aigua per garantir l’abastament d’aigua a tota la població de la província. Tal és la prioritat del Govern Provincial que el passat mes de juliol va incorporar fins a 400.000 euros als 300.000 inicialment consignats dins del Pla Provincial d’Emergències Hídriques.

D’aquesta manera, i gràcies a l’esforç inversor realitzat per l’administració provincial en aquesta matèria, la Diputació pot emprendre aquest tipus d’actuacions que “tot i que no són vistoses són vitals per garantir la qualitat de vida de tots els veïns de la província “, ha conclòs Moliner.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: