La Diputació de Castelló anuncia 1,7 milions d’euros mes per a inversions en turisme

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat un nou impuls inversor de 1,7 milions d’euros adreçats a inversions turístiques financerament sostenibles obertes als 74 municipis turístics de la província en la seva línia estratègica de reforçar la competitivitat i l’excel·lència del sector turístic provincial. El Govern Provincial suma aquest nou capítol inversor als 5,1 milions ja previstos en el seu pressupost anual i es confirma amb això com l’Administració que més inverteix en el turisme de Castelló amb 6,8 milions d’euros.

 

“Es tracta d’una nova inversió del Govern Provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè aquesta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajudin a estar més preparats per generar més riquesa “, ha explicat el president, que ha incidit que” es tracta d’impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics “.

En aquest sentit, el president ha posat èmfasi que “tot l’esforç inversor que fem des de la Diputació amb cinc milions d’euros dirigits a la promoció turística de la mà dels empresaris i els municipis no serveix de res si no adaptem el nostre territori a les demandes d’un mercat tan exigent com és el turístic. Nosaltres no ens conformem amb ser un més d’aquest infinit ventall de destinacions, sinó que volem liderar la creació de nous productes turístics “.

Liderar la creació de nous productes turístics

La inversió de 1,7 milions d’euros anunciada avui pel president provincial es correspon amb una nova línia de subvencions, finançades amb el superàvit de la liquidació de 2016 i que es posa en marxa des de l’àrea de Cooperació Municipal per al foment d’una inversió turística en infraestructures i serveis.

“Les bases es publicaran previsiblement en el proper Butlletí Oficial de la Província amb un màxim de 70.000 euros per actuació subvencionable que la Diputació sufragarà al 100%”.

Els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació

Aquesta línia de subvencions de la Diputació persegueix impulsar els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació:

Creació de producte turístic. Tenim infinits recursos turístics en aquesta província que requereixen ser posats en valor i treballats professionalment per convertir-los en productes atractius per al visitant, rendibles i capaces d’oferir una experiència única. Tal com ha explicat el president Moliner, “el recurs turístic es veu, el producte turístic es viu. Aquests productes poden estar basats en atractius naturals, observatoris, centres d’interpretació o rutes temàtiques “.

Gestió del patrimoni. En aquest apartat s’inclouen les despeses de rehabilitació i millora d’infraestructures i immobles d’ús turístic i públic (museus, edificis seus de congressos i convencions, oficines d’atenció turística, edificis històrics …)

Obres per a la prehomologación de senders municipals. En aquest capítol, Moliner ha explicat que “volem crear la millor xarxa de senders avalada per la Federació Valenciana de Muntanyisme. La nostra terra és plena de camins que ens acosten als nostres pobles, a les nostres muntanyes i el nostre patrimoni, posem-en valor “.

Obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici i altres infraestructures d’ús per a cicloturistes.

Obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d’alta muntanya BTT i itineraris municipals, d’acord al Programa de la Diputació ‘Castelló Escenari Esportiu “.

Condicionament d’accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o béns de rellevància local.

Obres per a la realització, millora d’accessos i senyalització de recintes de festivals de música. “Castelló és terra de festivals yqueremos que promotors i les desenes de milers d’assistents se sentin més a gust aquí, i repeteixin”, ha indicat el president.

Senyalització indicativa i / o direccional dels recursos turístics del municipi, a fi d’incrementar el grau de coneixement i facilitar l’arribada als reclams turístics dels pobles.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: