La Diputació de Castelló reforça el seu suport a les bandes de musica

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló reforça el seu suport a les bandes de música com un dels elements culturals més importants de la província. El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha reunit aquest matí amb Pedro M. Rodríguez Navarro, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per tal de valorar les iniciatives que ja porta a terme la Diputació, tenir en compte el 50 aniversari de la Federació i planificar noves actuacions de cara al futur exercici.

 

El vicepresident ha explicat que “les bandes de música formen part de la nostra essència com a poble i fomentar la seva activitat és dinamitzar el territori posant en valor una cosa tan intrínsec a la nostra cultura com és la música. Som els principals garants de la continuïtat de les bandes, des de les escoles d’educands a les trobades passant pel Certamen Provincial de Bandes, i el nostre compromís és seguir per aquest camí “.

En aquest sentit, cal tenir en compte que el Govern de la província destina 250.000 euros al seu programa Escola d’Educands a través del qual més de 4.600 nens i joves de 70 municipis de la província aprenen a tocar un instrument i formen part de la banda del seu poble. A més d’aquesta important actuació cal tenir en compte que la Diputació fomenta les Trobades de Bandes de Música, vuit concerts comarcals que generen activitat en els municipis posant en valor el talent d’aquestes societats musicals.

“Tot just concloses Les Trobades aquest cap de setmana, els vuit concerts han suposat que més de 10.000 persones gaudeixin de la música en els nostres pobles, un balanç més que positiu en la línia que portem a terme des del Govern Provincial de dinamitzar els nostres pobles a través de la posada en valor del nostre patrimoni cultural “, ha comentat el vicepresident Sales.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: