La Diputació de Castelló demana als ciutadans que extremin les precaucions per a prevenir els incendis forestals

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha enaltit avui el treball que desenvolupa el Consorci Provincial per a prevenir i sufocar els incendis forestals a les comarques castellonenques i, encara que destaca el bon balanç en el que portem de campanya estival, insisteix que en temes com el del foc “mai cal baixar la guàrdia”.

Sobre aquest tema, les dades actualitzades parlen d’un total de 146 incendis en la present campanya, que encara que a nivell de dades suposa un 35 per cent més d’actuacions que en 2018, en termes d’afecció en superfície cremada és de “poca incidència” pel que fa a hectàrees cremades. Per aquest motiu ressalta el treball que realitzen bombers professionals, forestals i voluntaris al llarg de la província.

Amb tot, Abel Ibáñez recorda que “encara queda estiu per davant, hi ha dies a nivell climatològic complicats, com el passat cap de setmana, i ningú es pot confiar”, per la qual cosa reclama a la ciutadania que “sigui prudent, que no es confiï i que extremi les precaucions”.

La preocupació de la Diputació de Castelló pels incendis forestals és máxima. Per aquest motiu aquests dies s’estan realitzant visites als parcs professionals per a conèixer de primera mà les seves necessitats. Aquest és el cas de l’àrea operativa de la Plana Alta, a Orpesa, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació, José Martí, acompanyat pel mateix Abel Ibáñez i per l’alcaldessa de la localitat, la també diputada provincial María Jiménez.

José Martí ha destacat “l’excel•lent treball que realitzen els bombers d’un consorci que és, sens dubte, un referent a nivell nacional”. Martí subratlla per això la seva labor diària, destacant que, “amb una província amb una superfície forestal tan extensa com la de Castelló, això obliga a extremar les precaucions, per descomptat durant tot l’any, però especialment els mesos d’estiu”.

L’àrea operativa de la Plana Alta presta assistència a un total de 12 municipis: Benicàssim, Benlloch, Borriol, Cabanes, Orpesa, La Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Torreblanca, Torre d’en Domènec, La Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea. Amb una població censada de 52.500 habitants, durant l’any passat es van atendre 617 serveis. En el que va de 2019 la xifra s’eleva a 341.

El personal consta d’un cap de parc, cinc caps de torn, cinc caps i 25 bombers. L’àrea operativa de la Plana compta amb sis vehicles, a més d’una barca i una moto per a salvaments en el mar. En funcionament des de 1993, les noves instal•lacions es van inaugurar en 1999.

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: