La Diputació d’Alacant premia les 21 persones, tradicions i institucions més destacades de la cultura alacantina

La Diputació d’Alacant ha acollit la presentació dels noms dels guanyadors dels Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández de 2022. En la segona edició, aquesta convocatòria reconeixerà amb vint-i-un guardons honorífics aquelles persones, tradicions, organitzacions, institucions i societats de la província que han destacat per la seva feina i trajectòria.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “aquest any els premis tornen amb més il·lusió si és possible gràcies a la bona acollida mostrada tant pel públic com pel sector cultural”. La responsable provincial s’ha mostrat a més convençuda que “aquests guardons són necessaris per reconèixer aquelles persones, organitzacions i institucions que, des de diferents disciplines, són un valor per a aquesta província”.

Com a presidenta del jurat, Julia Parra ha agraït la tasca de tots els seus membres i ha convidat el públic a assistir a la gala de lliurament dels premis “en què el proper dia 30 de novembre el món de la Cultura ens tornarà a reunir a la Sala Simfònica de l’Auditori de la Diputació d’Alacant”.

La diputada ha avançat que “serà la gran festa de la cultura alacantina, un acte obert, totalment gratuït”. Ha detallat, a més, que a la cerimònia “no faltarà l’emoció, la música, la poesia i els aplaudiments de reconeixement als 21 protagonistes”. Durant la vetllada actuarà la reconeguda cantant oriolana Esmeralda Grao acompanyada del pianista Manuel Ramos, acadèmic de la Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana.

A més de la vicepresidenta provincial, han format part del jurat el director gerent del consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; la directora de làrea de Cultura de la Diputació dAlacant, María José Argudo; la directora cultural de l’Institut Juan Gil-Albert, Pilar Tébar; el director del Museu de Belles Arts Gavina, Jorge Soler; el director de la seu de la UNED a Elx, Francisco Escudero; el periodista i director del Club Informació, Toni Cabot; il?agent de continguts artístics de l?ADDA, Jaume Gavilán.

En representació del jurat, Pilar Tébar ha detallat alguns dels mèrits més destacats de la trajectòria dels primers 20 seleccionats. Com a novetat, aquest any també hi haurà un premi especial a títol pòstum a l’ambaixador o ambaixadora de la cultura alacantina que s’atorga per primera vegada la identitat del qual es desvetllarà en el decurs de la gala.

Per assistir als premis el proper dimecres 30 de novembre, es requereix la reserva d’entrada de forma gratuïta a través del web de l’ADDA o al següent enllaç: https://www.enterticket.es/eventos/premios-a- la-cultura-alacantina-miguel-hernandez-833164.

Guanyadors dels II Premis a la Cultura Alacantina

Els Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández es distribueixen en cinc categories: Trajectòria professional consolidada al món de la Cultura; Nous creadors i emprenedors culturals; Premis a la innovació de la cultura a través de les tecnologies de la informació i la comunicació; i Premis a la promoció i difusió de la cultura popular. A cada categoria, al seu torn, es distingeixen els cinc sectors presents a la cultura: Llibre i la literatura; Arts escèniques; Arts plàstiques i visuals; Creació audiovisual; i Música.

Com a reconeixement a la trajectòria professional s’han concedit guardons a l’escriptor José Luis Ferris (Llibre i literatura), al Teatre Principal d’Alacant (Arts escèniques), a l’il·lustrador i historietista Miguel Calatayud (Arts plàstiques i visuals), a l’operador de cambra Luis Colombo (Audiovisual) i el guitarrista Ignacio Rodes (Música). A la categoria de nous creadors i emprenedors s’ha seleccionat el catedràtic de la UA impulsor de la Biblioteca dels llibres feliços, Manuel Desantes (Llibre i literatura), la responsable de les unitats territorials de l’Institut Valencià de Cultura a la província, Alicia Garijo (Arts escèniques), els galeristes Michael Jenkins i Javier Romero (Arts plàstiques i visuals), l’artista Elena López Riera (Audiovisual) i el musicòleg de la UA Javier Romero Naranjo (Música).

Pel que fa a la innovació a través de les tecnologies, s’ha premiat l’escriptora Paz Castelló (Llibre i literatura), la ballarina Pilar Andújar (Arts escèniques), la directora de la Galeria Aural, Begoña Martínez Deltell (Arts plàstiques i visuals), al museu de la Vila Joiosa Vilamuseu (Audiovisual) i al cantant NACH (Música). Així mateix, en la categoria de promoció i difusió s’ha reconegut la tasca d’Editorial Degomagom (Llibre i literatura), del Betlem del Tirisiti (Arts escèniques), del Museu Escolar de Puçol (Arts plàstiques i visuals), de la Companyia Lírica Alacantina ( Audiovisual) i del Festival de Guitarra de Petrer (Música).

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: