Colomer subratlla la consolidació de la Xarxa CdT com un “element central de present i de futur” per a l’economia turística

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit aquest dilluns l’assemblea del Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) d’Elx, on s’han analitzat els resultats del darrer semestre en matèria formativa i on també s’han presentat les propostes de cursos per a la propera programació.

El titular de Turisme ha destacat que “el model de governança de la formació turística del Consell està basat en el coneixement de causa”; i ha subratllat que “un pilar fonamental de la nostra estratègia formativa descansa en la voluntat del sector”, per la qual cosa la seva aportació a la proposta formativa des de diferents perspectives, disciplines i subsectors resulta “rellevant”.

Colomer ha ressaltat “la consolidació de la Xarxa CdT com a element central de present i de futur per a l’economia turística”. Pel responsable de la política turística de la Generalitat, “el capital humà, el retorn permanent al reciclatge, a la formació, ia la retenció, la creació i l’atracció del talent, són factors que fonamenten l’existència d’aquesta Xarxa”.

En aquest sentit, ha anunciat “la voluntat de cronificar el CdT d’Elx”, després dels seus dos anys de camí, i que “persisteixi com un element central a l’economia turística local”, ha afegit.

D’altra banda, Colomer ha subratllat que “Elx destaca per la seva estratègia de transformació digital, com a element clau per millorar l’oferta, prescriure destinació i gestionar la demanda”. Així mateix, ha posat especial èmfasi en la seva “superació de la nota de tall per als futurs Plans de Sostenibilitat amb càrrec als fons europeus”. Pel secretari autonòmic “Elx és una ciutat perfectament posicionada per al desenvolupament de l’estratègia de sostenibilitat i transformació digital”.

“Seria difícil trobar una ciutat amb més inputs en defensa del model turístic alineat amb la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Colomer, que ha afirmat que “Elx ha fet passos molt seriosos i rigorosos, per al seu posicionament a nivell nacional i internacional, per això que els seus valors i atributs converteixen aquesta ciutat en un referent turístic”.

Per part seva, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha agraït l’assistència tant del secretari autonòmic de Turisme, com del director general, Herick Campos, a l’assemblea del Consell Assessor del CdT de la localitat. El que “posa en relleu la importància que des de Turisme s’atorga a la ciutat ia la dinàmica en què ens trobem immersos”, ha assenyalat.

A més, González ha remarcat dues qüestions clau per al destí, d’una banda el balanç positiu del CdT d’Elx, “on s’ha fet un treball seriós orientat a la formació dels recursos humans, factor determinant dins de l’economia de la ciutat ”.

En aquesta línia, s’ha mostrat “satisfet de la feina feta”, i ha qualificat el CdT d’Elx, com “un recurs valuós per al sector”. També ha destacat “la tasca i la implicació de les empreses de la ciutat, que aposten d’una manera decidida pel turisme com el desenvolupament econòmic local”.

Referent a això, ha recordat que Elx juntament amb el sector i l’Administració treballa en un Pla Estratègic de Turisme, l’objectiu del qual és “convertir el turisme d’Elx en un motor econòmic, de creació de riquesa i d’ocupació, i que aspira a aconseguir Fons europeus Next Generation”.

Un Pla que preveu 34 accions concretes, entre les quals destaca les relatives a la posada en valor i promoció dels Patrimonis de la Humanitat, com el Palmerar i el Misteri, principals actius turístics d’Elx.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: