La Diputació d’Alacant projecta un carril ciclopeatonal a la CV-745 entre Xaló i Llíber amb una inversió de 388.000 euros

La Diputació d’Alacant invertirà 388.000 euros en la implantació d’un carril ciclopeatonal a la carretera CV-745 entre Xaló i Llíber amb l’objectiu de millorar la seguretat viària de ciclistes, vianants i conductors. Les obres, que tenen un termini d’execució de quatre mesos, es podrien iniciar al mes de maig.

Així ho ha anunciat aquest matí el diputat de l’àrea, Alejandro Morant, que ha visitat la zona, acompanyat pels alcaldes dels dos municipis, Joan Miquel Garcés i José Juan Reus, i els diputats de l’equip de govern, José Ramón González de Zarate i Juan Bautista Roselló, així com pel diputat de Compromís i regidor de Xaló, Gerard Fullana.

“Tant Llíber com Xaló compten amb un gran nombre d’urbanitzacions, majoritàriament ocupades per estrangers, principalment britànics i del nord d’Europa, que fan un gran ús de la bicicleta per als seus desplaçaments, per la qual cosa hem considerat molt convenient construir aquest carril -bici per millorar la seguretat en aquesta carretera, tant per a vianants com per a ciclistes”, ha indicat Morant.

En aquest sentit, el diputat ha posat en valor l’aposta de la Diputació d’Alacant per aquest tipus d’infraestructures, ja que, segons ha apuntat, en aquesta legislatura s’han impulsat des de l’Àrea de Carreteres més de 60 quilòmetres de carrils ciclo-peatonals a la xarxa viària provincial, molts a la comarca de la Marina Alta.

L?actuació, que es desenvoluparà entre els punts quilòmetres 0 i 1 d?aquesta carretera de calçada única, preveu la creació d?un carril bici d?1,5 metres d?ample al marge dret de la via. A més, es deixarà una separació respecte del voral de 30 centímetres per senyalitzar i instal·lar separadors i es reconstruirà la cuneta, formigonada i d’un metre d’amplada, amb sistema de drenatge per a la recollida d’aigües pluvials.

Així mateix, s’han contemplat diverses solucions per als dos barrancs que travessa la carretera, alhora que es millorarà el radi de la corba existent al punt on es troba una edificació, guanyant espai per encaixar la via ciclopeatonal.

Actualment, i un cop projecte ja s’ha aprovat de forma definitiva, la Diputació es troba a la fase d’expropiació dels terrenys necessaris per desenvolupar l’obra que, segons ha explicat el diputat, s’està desenvolupant “sense cap mena de contratemps , de manera que les obres podrien licitar-se a principis de 2023 i iniciar-se al mes de maig”.

Per part seva, tant l’alcalde de Llíber com el de Xaló han agraït a la institució provincial l’impuls d’aquesta obra i han plantejat la possibilitat que en un futur la Diputació subvencioni també la col·locació de fanals solars per il·luminar aquesta via.

Inversions Marina Alta

Morant ha aprofitat la presentació d’aquest projecte per recordar que els darrers quatre anys la inversió de la Diputació a la Marina Alta en matèria de carreteres i camins arriba als 9,7 milions d’euros.

Pel que fa a carreteres, ja s’han executat 24 obres per valor de quatre milions d’euros, com l’eixample i la millora de la CV-745 entre Senija i Llíber en dues fases (976.693 euros), l’acondicionament de la CV-742 de Xàbia al Cap de la Nau (306.530 euros), la millora de l’accés a Fontilles a la Vall de Laguar (303.841 euros) l’adequació del rodament de la CV-746 de Calp a Moraira, també en dues fases (450.000 euros) o el reforç del ferm de Sagra a CV-729 (337.572 euros).

A més, hi ha en tràmit d’execució deu obres més per quatre milions d’euros més, com és el cas de la variant de la Ràfol d’Almunia (1.000.000 euros), la millora de la seguretat de la CV-723 de Dénia a Avesana (490.000 euros) o la millora del traçat de la CV-720 Benichembla al Castell de Castells (353.604 euros).

“Des de la institució provincial hem fet un gran esforç inversor en aquests darrers anys per dissenyar, projectar i executar actuacions a la Marina Alta amb l’objectiu de millorar la seguretat viària a la zona i la mobilitat”, ha indicat el responsable provincial.

D’altra banda, la Diputació també ha destinat aquesta legislatura més d’1,2 milions d’euros a l’execució d’una trentena d’actuacions a diferents camins de la comarca, entre ells el Camí Marnes de Llíber i el Camí Assegador Benibral de Xaló.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: