La Diputació d’Alacant licita els primers contractes reservats a Centres Especials d’Ocupació i empreses d’inserció

La Diputació d’Alacant ha iniciat la licitació dels primers contractes en l’adjudicació dels podran participar exclusivament els centres especials d’ocupació d’iniciativa social i les empreses d’inserció. La institució aplica d’aquesta forma el sistema de reserva de contractes a el servei de subministrament de material promocional i a el de manteniment de les zones de jardí i arbrat dels parcs arqueològics de Lucentum i La Illeta dels Banyets.

El diputat de Contractació, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat que gràcies a aquests dos primers contractes “les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social tindran més oportunitats d’ocupació” i ha incidit que “la Diputació compleix d’aquesta manera amb el seu compromís d’afavorir una contractació pública socialment més responsable “.

La institució provincial va aprovar el passat mes de desembre el sistema de reserva de contractes fixant en al menys un 7% el percentatge mínim en els procediments d’adjudicació, tres punts per sobre de què recomana la Llei de Contractes de Sector Públic.

“Aquest és el principi d’un llarg camí que té com a finalitat la integració i la normalització i que volem que serveixi com a exemple per als 141 municipis de la província d’Alacant perquè des de les administracions puguem aportar el nostre granet de sorra per afavorir l’ocupabilitat de aquests col·lectius “, ha assenyalat Navarro.

El contracte de subministrament de material promocional -merchandising- de la Diputació compta amb un pressupost de licitació de 35.403 euros i un termini de durada de dotze mesos prorrogable per altres tants. Per la seva banda, el contracte per al manteniment de les zones enjardinades dels parcs arqueològics ascendeix a 71.874 euros i la durada de la mateixa és també de dotze mesos ampliable a altres 24. En tots dos casos el preu més baix serà l’únic criteri d’adjudicació.

La província d’Alacant compta en l’actualitat amb tres empreses d’inserció social i una trentena de centres especials d’ocupació “que es veuran especialment beneficiats de la reserva dels drets de participació”.

Tal com ha recordat Navarro, la Diputació ha editat una guia per informar a aquestes entitats de el tercer sector i als ajuntaments de el contingut de la Llei de Contractes Públics i orientar-les en el procés de contractació pública i els seus licitacions.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: