La Diputació d’Alacant injecta dos milions d’euros a ajuntaments i associacions per reactivar el sector turístic a través de la promoció

Un total de 108 entitats turístiques i la pràctica totalitat dels ajuntaments de la província se’n beneficiaran aquest any dels prop de dos milions d’euros que el Patronat Costa Blanca ha mobilitzat per potenciar la recuperació del sector turístic. El Consell Rector de lorganisme ha aprovat per unanimitat la resolució daquests ajuts, un total de 274, que en aquesta edició es destinaran principalment a la promoció de la destinació i de loferta turística dels municipis.

El president de la Diputació d´Alacant, Carlos Mazón, ha ressaltat que “tornem a demostrar el compromís del Patronat i de la Diputació amb el sector turístic de la província, posant l´accent, una vegada s´ha iniciat el camí de la recuperació turística, en la promoció de la destinació”.

“Aquestes gairebé 300 ajudes que avui hem aprovat permetran a les associacions del sector i als ajuntaments desenvolupar accions per donar a conèixer la seva oferta, les seves festes locals o l’organització d’esdeveniments de gran repercussió per captar visitants, complementant així la promoció que ja realitzem des de la pròpia Diputació”, ha afegit Mazón, que ha apuntat, a més, que “mentre altres volen seguir posant pals a la roda amb la taxa turística o l’Imserso, a la Diputació tenim molt clar quin és el nostre model turístic i apostem per la promoció i els ajuts al sector”.

La totalitat dels projectes presentats a les convocatòries de Costa Blanca que complien els requisits de les bases han estat subvencionats, segons ha detallat el director del Patronat, José Mancebo, que ha afegit, en aquest sentit, “que s’està fent un esforç especial perquè cap associació ni municipi es quedi enrere”. “Estem molt contents que després de la pandèmia i després de dos anys dedicats a fer front a la crisi, el sector i els nostres ajuntaments tornin a presentar accions de promoció turística”, ha afegit.

D’una banda, 108 associacions que han desenvolupat projectes turístics a l’àmbit promocional es beneficiaran de més de 927.000 euros en subvencions. Concretament, 23 entitats percebran 318.000 euros per desenvolupar activitats esportives i musicals amb marcada repercussió turística, mentre que s’han concedit 34 ajuts més per import de 339.555 euros per a l’enfortiment de l’activitat turística, posant l’accent, en aquesta línia, a l’oferta gastronòmica, cultural, de turisme familiar, pet friendly o LGTBI. Finalment, 51 associacions comptaran també amb una ajuda del Patronat Costa Blanca de 269.500 euros per impulsar activitats de difusió de les festes locals.

Pel que fa a la convocatòria d’ajuts adreçats a ajuntaments, l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant injectarà 902.757 euros per donar suport a 166 projectes municipals tant de promoció de l’oferta turística de la localitat com de comunicació i màrqueting digital.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: