Els Premis Vila d’Almassora 2022 obrin el termini per a presentar obres

El departament de Dinamització Lingüística de l’Ajuntament d’Almassora ha obert la convocatòria dels Premis Vila d’Almassora 2022. Les persones interessades poden presentar els seus treballs escrits fins al 20 de setembre en una de les tres categories del certamen: poesia, narrativa o assaig i investigació local i comarcal. L’objectiu del concurs és contribuir a la promoció i desenvolupament de l’observació i creació literària en valencià.

En aquest sentit, en els Premis Vila d’Almassora competeix qualsevol persona amb un màxim de dos projectes. Totes les obres inscrites han de ser originals, inèdites i escrites en valencià. A més, els autors i autores remeten els seus treballs exclusivament en suport digital (format per arxius de text en format .odt o .doc, gravats en un CD-ROM o en una memòria USB) dins d’un sobre tancat i identificat només amb el títol.

Per a confirmar la inscripció, les persones interessades envien en un altre sobre distingit amb el nom de l’obra una fotocòpia del DNI i el model normalitzat de la presentació en el concurs disponible en les bases generals. Així mateix, les persones guanyadores en la convocatòria anterior del certamen no poden participar en el mateix gènere enguany.

Els aspirants han de presentar la documentació en qualsevol registre de l’Ajuntament, amb l’expressió ‘Premis Vila d’Almassora’ i la indicació del premi al qual opta, directament o per correu certificat. El jurat està compost per persones destacades per la seua activitat en cadascun dels àmbits del concurs. El consistori publicarà la llista completa del tribunal en la pàgina web i donarà a conéixer els resultats en un acte públic a la Casa de la Cultura.

Quant a les bases específiques de cada categoria, el Premi Antoni Matutano de Poesia requereix que les obres compten entre 400 i 700 versos i des de 25 a 50 poemes sense incloure cap imatge. Pel que correspon al Premi Vila d’Almassora de Narrativa, l’extensió dels textos és entre 168.000 i 294.000 caràcters.

I, finalment, el Premi Miquel Egual d’Assaig i Investigació Local i Comarcal exigeix que els treballs versen sobre aspectes de la història, la realitat social, lingüística, econòmica o geogràfica del municipi o de les comarques veïnes, però incloent la localitat del certamen. Així mateix, la prolongació de caràcters discorre entre 168.000 i 294.000, comptant amb annexos i bibliografia. Les bases completes estan disponibles en ‘www.almassora.es’.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: