La Generalitat subvencionarà la Ronda Sud d´Elx amb 19,4 milions d´euros i l´Ajuntament s´encarregarà de l´execució

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat farà viable la Ronda Sud d´Elx, “una important reivindicació de la ciutat i que el president Ximo Puig l´ha fet pròpia”, ha apuntat .

Després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, per abordar assumptes importants per a la ciutat en matèria d’infraestructures com la Ronda Sud i la carretera Elx-Santa Pola, la consellera ha assenyalat la importància del treball conjunt entre administracions per a dur a terme projecte a favor de la ciutadania.

Així, ha destacat que “des de la Generalitat ia través també d´una línia de subvenció del Ministeri, es farà viable que es pugui assumir obres com la Roda Sud d´Elx”, i ha assenyalat que “el pressupost d´aquesta infraestructura, a prop de 19,4 milions d’euros, es faran possible a través del proper pressupost de la Generalitat per al 2023”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “aquesta important obra per a la ciutat es materialitzarà a través dʻun conveni amb lʻAjuntament dʻElx, de manera que la Generalitat, a través de la Conselleria, subvencionarà lʻactuació i lʻAjuntament ho executarà com a ja s’ha fet recentment a la Vall d’Uixó, per exemple, amb un pont entre els polígons industrials del municipi”.

D’altra banda, Rebeca Torró ha indicat que la carretera Elx-Santa Pola, “ja està executada al primer tram dels quatre que s’ha dividit, les obres del segon tram començaran després de l’estiu, al setembre; el tercer ja està en fase de licitació, i per al darrer tram estem preparant les condicions per a la seva licitació”.

“Es tracta -ha recordat- d´una obra de 10 milions d´euros que és una reivindicació de l´Ajuntament i dels seus veïns i veïnes, i que la Generalitat va responent amb l´execució dels trams”

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat ha qualificat aquesta reunió de treball com a “molt positiva, fructífera i interessant, en què hem abordat diferents assumptes d’importància per al municipi relacionats directament amb temes de competència de la Conselleria i també del Ministeri on la consellera té feina d’interlocució”.

Segons ha manifestat, “hem parlat de qüestions tan importants i necessàries en matèria d’infraestructures per a la nostra ciutat com la Ronda Sud i la carretera de Santa Pola, on ja s’ha produït avenços molt substancials en els darrers anys i en què hi ha novetats imminents”, i ha afegit que aquesta carreta “és una infraestructura absolutament essencial per a la millora de la connexió d’Elx amb el seu entorn”.

A més, s’han abordat altres assumptes per a la millora de la connexió amb Alacant i el seu entorn i la necessitat de cercar alternatives que facilitin la fluïdesa de la comunicació entre les dues ciutats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: