La Diputació d’Alacant injecta 4,5 milions per adquirir el solar del futur Centre de Congressos d’Elx

La Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Elx acorden ubicar el futur Centre de Congressos de la ciutat al barri d’Altabix al costat de l’Estació d’Autobusos i davant de la Universitat Miguel Hernández. Així ho han anunciat aquest matí el president de la institució provincial, Carlos Mazón, i l’alcalde de la localitat, Carlos González, a la visita que han realitzat als terrenys on es construirà aquesta infraestructura, una “primera pedra simbòlica”, tal com han reconegut tots dos dirigents, per a la qual la Diputació injectarà 4,5 milions d’euros al consistori. Aquesta inversió permetrà adquirir aquest solar que ocupava l’antiga fàbrica d’Uniroyal.

“Aquesta parcel·la dotacional de propietat privada té tots els elements de connectivitat, d’accés i urbanístics i, amb la col·laboració entre la Diputació i l’Ajuntament, procedirem a expropiar-los amb una partida propera als 4,5 milions d’euros que la institució provincial posarà a disposició del consistori”, ha explicat Mazón, que ha qualificat el dia d’avui com a “històric, perquè realment comença una aposta i un futur per a Elx com a ciutat de Congressos”.

El president ha insistit que es tracta d’una iniciativa “en què treballarem amb una perspectiva de província, perquè som lloc de recepció de grans reunions. Tant la ciutat d´Alacant com la d´Elx podran gaudir de la molta demanda que hi ha en aquest sentit i la compatibilitat i la complementarietat és possible en aquest eix”.

Tal com ha concretat el responsable institucional, “no hem parat de treballar i en els darrers temps amb més velocitat, més capacitat de diàleg i més vocació d’acord”, mentre que, segons ha recalcat, “quan parlem del Centre de Congressos de Elx ho fem de col·laboració, unió i coordinació per buscar la millor ubicació possible amb els avals tècnics”.

En aquest sentit, ha precisat que així ho demanem a la Universitat Miguel Hernández d’Elx a l’estudi tècnic que va elaborar, perquè ampliarà la seva anàlisi a noves zones, amb la visió i la capacitat de desenvolupament futur d’un centre de reunira totes les característiques que ha de tenir una gran instal·lació de referència com aquesta”.

Amb la finalitat d’agilitzar els tràmits i el projecte, Mazón ha puntualitzat que la Diputació “segueix ferma amb el seu afany que sigui una realitat com més aviat millor”, per la qual cosa ha indicat que al pressupost provincial de 2022 “contemplem una partida per encarregar ia l’avantprojecte del centre”, un document que podria estar, segons ha avançat, “passat l’estiu”.

Mazón ha assegurat que el primer semestre del proper any serà “important”, ja que el mes de gener “és fonamental per arrencar i posteriorment licitar el projecte, rebre les propostes, valorar-les i adjudicar els treballs”, encara que no ha volgut fixar terminis per les circumstàncies imprevisibles de la pandèmia de Covid.

Finalment, ha especificat que són “4,5 milions d’euros els que la Diputació, com a primer pas, posa a disposició de l’Ajuntament d’Elx, més els 250.000 euros que començarem a executar així que comenci el mes de gener per encarregar aquest avantprojecte i disposar del millor disseny en què posem al davant Elx i el seu futur econòmic amb tot el nostre suport”.

Per la seva banda, l’alcalde ha reconegut que avui es fa “un pas decisiu perquè Elx compti amb el seu Palau de Congressos i es converteixi en un actor molt rellevant del panorama de la província d’Alacant, de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya a l’àmbit del turisme congressual”.

Carlos González, que ha volgut agrair a la Diputació Provincial i al president “la col·laboració, la cooperació i el treball intens durant diversos mesos, de forma discreta, assossegada i buscant la millor solució per tenir la millor ubicació”, ha concretat que els terrenys disposen, de 5.000 metres quadrats, aproximadament, i una edificabilitat que sobrepassa els 23.000 metres quadrats.

L’alcalde ha indicat que la parcel·la, catalogada al Pla General d’Ordenació d’Urbana com a dotacional-educatiu-cultural, “ofereix àmplies possibilitats d’actuació, està perfectament ubicada i comunicada, als voltants del centre històric i comercial de la ciutat i amb l’entorn, tant des del punt de vista del transport col·lectiu, ferrocarril i autobús, com des del trànsit privat, a les portes de l’autovia ia només uns metres de l’Estació d’Autobusos”.

González ha titllat d’“estratègica” la ubicació, “incardinada al barri d’Altabix, però només a uns metres del centre històric i comercial i amb una edificabilitat i una superfície que permetran que de l’avantprojecte que encarregui la Diputació d’Alacant en pugui resultar un projecte emblemàtic”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: