La Diputació d’Alacant destina 690.000 euros per a activitats culturals, musicals i escèniques

La Diputació dAlacant invertirà 690.000 euros en ajudes per a municipis de la província destinats a la realització dactivitats culturals, musicals i escèniques. Les subvencions, que oscil·len entre 3.000 i 6.000 euros, serviran per sufragar els costos de diferents actuacions realitzats entre l’1 d’octubre del 2021 i el 30 de setembre del 2022.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat la importància dʻaquesta convocatòria “amb la qual es pretén impulsar en el major nombre de municipis el desenvolupament dʻuna programació cultural pròpia dʻinterès”.

La titular del Cultura ha assenyalat com a novetat que per primera vegada aquests ajuts “apliquen criteris que beneficien els municipis amb risc de despoblació” i ha confirmat que s’ha anticipat la tramitació de la convocatòria, corresponent als Pressupostos de 2022, “per permetre que els propers dies els ajuntaments puguin presentar les sol·licituds i disposar del major termini possible per a la seva inversió en projectes culturals”.

Entre les activitats que seran objecte de subvenció es troben, a la Línia 1, les directament relacionades amb l’àmbit de la cultura, la música, les arts plàstiques, escèniques, les tradicionals o d’avantguarda, com ara actuacions musicals o escèniques, trobades, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos, simposis o altres anàlegs. Així mateix, a la Línia 2 estan incloses les actuacions adreçades al públic infantil ia la Línia 3 l’adquisició, disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD, DVD o qualsevol altre tipus de publicació o material audiovisual relacionat amb làmbit de la cultura, ja sigui en suport paper o digital.

Les ajudes de la Línia 1 podran assolir fins al 100% de limport de les despeses subvencionables, fins a la quantia màxima establerta, considerant el nombre dhabitants del municipi o entitat sol·licitant. Així, els municipis amb més de 50.000 habitants tindran un màxim de 6.000 euros per activitat, els entre 10.000 i 50.000 fins a 5.000 euros, els de 5.000 a 10.000 habitants fins a 4.000 euros i les localitats amb menys de 5.000.

D’altra banda, a la Línia 2 d’ajudes es podrà assolir fins al 100% de l’import de les despeses subvencionables, fins a una quantia màxima de 2.000 euros. I, finalment, les quantitats de la Línia 3 no poden superar els 3.000 euros.

La Diputació ha previst aquest any que, en el cas de municipis en risc de despoblament, les quanties màximes puguin ser incrementades en un 50%, sense que puguin superar l’import del pressupost presentat a cadascuna.

Els ajuntaments interessats hauran de gestionar els tràmits a través de la seu electrònica en el termini dun mes a comptar des de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: