El PP reclama 1,5 milions per salvar la pesca de la ruïna a la qual li condueix el PSOE

El Partit Popular de Castelló reclamarà a la Diputació de PSOE i Compromís la reserva d’un fons d’1,5 milions d’euros per ajudar els pescadors als quals les polítiques lesives de Govern de Pedro Sánchez condueix a la ruïna. “Mai una acció política havia estat tan lesiva per als interessos d’una província que matina a l’alba per donar-nos el millor producte de la mar. I aquest esforç és el que el PSOE arruïna negant a prop de 600 famílies la possibilitat de guanyar-se el pa amb una professió tan antiga com la pesca “.

La Diputació de Castelló ha de ser, segons l’opinió d’Andrés Martínez, diputat provincial de PP de Castelló, “l’administració que eviti la ruïna a el sector. I per això hi ha diners, el que ha heretat de les polítiques prudents i responsables de el Partit Popular que avui li garanteixen una liquiditat sobrada que supera els 50 milions d’euros “.

Per Andrés Martínez “és el moment de la política en majúscules. El moment que PSOE i Compromís demostrin que estan amb les famílies d’aquesta província que només volen guanyar-se el jornal dignament o, per contra, amb el càstig immerescut que imposa Sánchez “.

Aquests diners, que el PP reclama per salvar el sector pesquer, pretén mitigar els efectes adversos que provoca un acord amb la UE amb el qual el PSOE ha venut a la pesca de Castelló reduint el nombre de dies de feina i privant als professionals de els ingressos mínims per subsistir.

La iniciativa, per tant, pretén crear un fons d’ajudes directes a les quals cal sumar altres accions de suport als professionals. “Cal reduir l’IVA que es grava als productes pesquers a el 4% per afavorir l’augment de l’consum, cal promoure un ús adequat dels fons europeus amb l’objectiu d’establir una modernització i reestructuració de el sector, així com aprofitar el Fons de recuperació post COVID 19 Fons Fempa, agilitzant igualment la seva tramitació “.

Igualment, assenyala Martínez, “hem d’escoltar de forma eficaç als professionals per gestionar plans pesquers eficaços i modificar de forma immediata l’Ordre Ministerial APA / 423/2020, canviant el plantejament legal de fons i considerar la reducció de l’esforç pesquer com una mesura tècnica que afecti per igual a tota la flota “. I, tal com assenyala el diputat provincial, “no només és possible, és necessari, perquè de no fer-ho correm el risc de portar a la misèria a milers de famílies que són la riquesa i l’orgull de la nostra província”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: