La Diputació d’Alacant destina 317 milions d’euros als municipis de la província i arriba als 169 euros per habitant

La Diputació d’Alacant ha destinat aquest any més de 317 milions d’euros als municipis de la província, cosa que dóna una inversió per habitant de 169 euros, segons ha donat a conèixer aquest matí la portaveu de l’equip de govern, Ana Serna, que ha posat l’accent a “l’esforç realitzat per ajudar les poblacions més petites i els ciutadans més vulnerables quan més ho necessiten”.

En aquest sentit, Serna ha assenyalat que “gràcies a l´equip de govern que lidera Carlos Mazón, els ajuntaments de la província rebran aquest any la inversió més alta en la història d´aquesta institució”, una inversió que representa, segons ha explicat, el 67% del pressupost gestionat durant el 2022 i fins ara – tant ordinari com extraordinari-.

D’aquesta manera, el pressupost inicial de la institució provincial, de 272 milions d’euros, s’ha incrementat fins a assolir els gairebé 480 milions d’euros a través dels romanents “La bona gestió d’aquest equip de govern s’ha traduït en més inversions i més ajudes per als nostres consistoris, especialment en un any en què els efectes del Covid i de la crisi energètica fan més necessària que mai la col·laboració i el suport de la Diputació”, ha apuntat.

Amb aquesta finalitat, la institució provincial ha reforçat el 2022 els plans i línies d’ajuts a les àrees de Medi Ambient, Cultura, Aigua, Esport, Carreteres, Turisme o Infraestructures i Assistència a Municipis, àrea de la qual depèn el programa +Cerca dotado aquest any amb 30 milions, “un pla que ha duplicat el seu pressupost i que, a diferència del que passa amb el Fons de Cooperació de la Generalitat, prima en els ajuts als municipis més petits en risc de despoblació”.

“Les dades hi són i reflecteixen clarament la feina que s’està realitzant per part de la Diputació d’Alacant per atendre les necessitats dels nostres municipis”, ha indicat la també vicepresidenta segona, que ha acusat el grup Compromís de “cuinar les dades d’inversió” en aquesta Diputació per oferir una imatge que no té res a veure amb la realitat”.

Sobre això, ha lamentat que “el senyor Fullana ens té acostumats, malauradament, a confondre l´opinió pública barrejant dades d´aquesta Diputació, al seu interès i amb criteris partidistes, per comparar-los amb el d´altres administracions quan les realitats de les províncies són diferents”.

Serna ha realitzat estes declaracions després de conèixer la presentació d’un estudi elaborat pel mateix partit Compromís en què es comparen les inversions recollides en programes concrets de les diputacions d’Alacant i València.

La diputada ha recordat que el pressupost global de la institució valenciana duplica el de l’alacantina a causa de la seva població més gran i, per tant, les dades que es comparen han de tenir en compte aquesta circumstància.

“Els representants de Compromís han escollit programes d´inversió concrets i els han utilitzat perquè li surtin els comptes, cosa que, sens dubte, resta tota validesa a les seves crítiques” ha conclòs la portaveu de l´equip de govern.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: