La Diputació d’Alacant destina 123.500 euros a la 50a edició del Certamen Provincial de Bandes de Música

La Diputació dAlacant ha convocat una nova edició del Certamen Provincial de Bandes de Música, dotat amb un pressupost de 123.500 euros. Les agrupacions guanyadores i les que obtinguin la menció d’honor es repartiran 11.000 euros en premis i podran participar al Certamen de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat que “aquest any es commemora el 50è aniversari del certamen, una data que volem celebrar d’una manera especial a l’ADDA amb la finalitat de posar en valor la gran contribució que ha tingut aquesta convocatòria a favor dels nostres músics i dels compositors alacantins en les darreres cinc dècades”.

El programa d’audicions del Certamen Provincial de Bandes es desenvoluparà a la tardor a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, dividit en quatre seccions, segons el nombre de músics. Les bandes inscrites a la primera secció, amb fins a 90 músics, i les corresponents a la segona secció, fins a 70 components, actuaran el dissabte 29 d’octubre, mentre que les inscrites a la tercera, fins a 50 músics, i les bandes que participin a la quarta secció, fins a 40 places, actuaran el diumenge 30 doctubre.

A més, a totes les agrupacions s’atorgarà una suma per a despeses i transport en concepte de participació, quantitat que oscil·larà entre els 4.500 i els 2.500 euros depenent de les seccions a què pertanyin les bandes. Així mateix, i en concepte de premi, s’atorgarà la quantitat de 2.500 euros als conjunts que aconsegueixin la Menció d’Honor a les seccions 2a, 3a i 4a, i 3.500 euros a la primera secció.

El jurat estarà format per cinc vocals músics de reconegut prestigi, dels quals un serà designat per l’Institut Valencià de la Música. La puntuació serà de 0 a 10 punts sobre els conceptes següents: afinació, sonoritat, interpretació i tècnica, tant a l’obra obligada com a la de lliure elecció.

El termini dinscripció serà de 20 dies a partir de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Informació i Foto: Diputació Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: