El Consell Econòmic i Social de la Diputació d’Alacant activa la Comissió Permanent i fixa el pla d’acció

El Consell Econòmic i Social de la Diputació d’Alacant ha nomenat avui la seva Comissió Permanent, un òrgan integrat per nou membres que abordarà les diferents propostes presentades per sindicats, organitzacions empresarials, cambres de comerç, entitats socials o grups polítics per fixar un pla de treball.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha presidit aquesta sessió en què s’han plantejat més d’una trentena d’iniciatives, establint-se com a prioritàries per analitzar l’impacte de la taxa turística a l’economia de la província, tal com ha sol·licitat la CEV, o el problema de l’exclusió bancària als petits municipis, a proposta dels sindicats.

La Comissió Permanent, que es reunirà en breu i establirà un calendari de reunions periòdiques, està integrada, i així ha estat aprovat per unanimitat, per Mazón com a president, o per delegació al vicepresident del Consell, Eduardo Dolón, i pels diputats Gerard Fullana (Compromís), Manuel Penalva (PSOE), Javier Gutiérrez (Ciutadans) i Mª Carmen Jover (PP) en representació dels Grups Polítics de la corporació. A més, a proposta del president i tenint en compte una petició dels socialistes, s’integrarà en aquest òrgan el també diputat d’aquesta formació Miguel Millana.

Per la representació sindical, s’ha designat Ismael Senent (UGT), mentre que la secció empresarial estarà representada per Marian Cano (CEV). Carlos Baño, de la Cambra de Comerç d’Alacant, entra pel sector econòmic, social i associatiu i, finalment, la representació social recaurà a Sonia Celia Terrero, de Covapa.

Durant la sessió, les diferents entitats representades al Consell han elevat diferents propostes d’actuació per a aquest exercici per tal d’establir un pla de treball i acció. En aquest sentit, la CEV ha plantejat 17 iniciatives, entre les quals hi ha l’impuls de la millora de les infraestructures de la província, el foment de la FP industrial, implantar mesures de suport a l’autoconsum a la superfície industrial, la creació d’una ruta aèria entre els EUA i Alacant, l’impuls de l’eix Alacant-Elx o l’elaboració d’un informe sobre l’impacte econòmic de la implantació de la taxa turística que ja està tramitant la Generalitat. En aquest sentit, la representant de la CEV Nuria Montes, també secretària general de Hosbec, ha alertat dels efectes negatius d’aquest impost “àmpliament rebutjat, no només pel sector”, per la qual cosa ha sol·licitat que aquesta qüestió s’abordi com més aviat millor a la Comissió Permanent.

Per part seva, la representació sindical també ha plantejat com una prioritat l’estudi dels problemes a què s’enfronten els municipis més petits per accedir als serveis bancaris.

Entre la resta de propostes presentades, destaquen la identificació de les necessitats en matèria de salut a la ciutadana i la implantació d’accions de millora (Col·legi d’Infermeria), la mediació tecnològica de persones grans i la bretxa digital (Unió de Consumidors), la millora del tren de la costa o un canvi al model productiu (UGT), la creació d’una comissió per fer aflorar l’economia submergida (CCOO) o una campanya per apropar a la ciutadania informació sobre l’origen dels productes agraris (Amas de Casa Lucentum).

Sobre això, el president Carlos Mazón ha traslladat a tots les entitats del Consell un estudi elaborat recentment per INECA, i finançat per la Diputació, en què es posa de manifest que si cada alacantí incrementés un 5% el consum de productes autòctons es generaria un impacte en la feina de la província de més de 40.000 llocs de treball. “És interessant analitzar aquesta qüestió”, ha indicat el dirigent alacantí, que ha avançat, en aquest sentit, que es llançarà una campanya des de la institució, com ja es fes el passat any amb ‘Donem suport a la nostra província’, per fomentar el consum de productes autòctons.

A més de totes aquestes propostes, s’ha proposat que el Consell estigui obert de manera permanent per estudiar i canalitzar altres iniciatives que es puguin anar plantejant.

Durant la sessió ordinària del Consell Economia i Social de la Diputació també s’ha aprovat el nomenament, a proposta de Compromís, d’Ismael Vicedo com a nou membre en representació d’escola valenciana.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: