La Diputació centralitza a l’Alcora les unitats d’emergències i Protecció Civil en un modern edifici en el que s’ha invertit un milió d’euros

El nou Parc d’Emergències i Protecció Civil de l’Alcora opera des de hui mateix a ple rendiment. La finalització de les obres, molt esperades, s’ha certificat aquest divendres amb la inauguració oficial del recinte ‘bomberil’, a la qual ha acudit el president de la Diputació, José Martí, la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir.

El president ha qualificat la jornada de hui “com a històrica” per a l’Alcora i per a la província sencera. En paraules de Martí, “amb aquesta nova infraestructura Castelló avança en seguretat ciutadana i estarà més preparada davant possibles emergències”. I és que, el nou complex alcorí centralitza la unitat de maquinària i logística (UML) del Consorci, formada per 10 persones i 16 vehicles professionals, i la seu provincial de Protecció Civil, que coordina un operatiu de més d’un centenar de voluntaris i voluntàries. Per a Martí, “la seua perfecta ubicació, en ple cor de la província i a cavall entre la Plana i la muntanya, servirà per a reforçar les actuacions tant a l’interior com en la major àrea industrial de Castelló”.

Per a la construcció i equipament de les instal·lacions, la Diputació de Castelló ha invertit al voltant d’un milió d’euros. La moderna edificació compta amb una superfície útil de 1.250 metres quadrats repartits en dues plantes i una pista exterior. Disposa de garatges, vestuaris, magatzem i oficines, així com una aula polivalent i una sala de formació.

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha destacat l’important paper que tindrà aquest espai dins de la xarxa de parcs de bombers. “El parc alcorí es convertirà en la referència de les emergències de la província i, a més, proveirà per primera vegada a la capital de l’Alcalatén d’una base amb operatius fixos per a actuar en cas d’incidències”. En els garatges de l’edificació es resguardarà tota la maquinària d’emergència, “des d’on serà més fàcil arribar a l’interior”.

Per la seua part, l’alcalde, Samuel Falomir, ha agraït a l’equip de govern que “hageu pensat en la nostra ciutat per a acollir el centre provincial d’emergències”. Per a l’Alcora, ha continuat, “és un tremend orgull comptar amb un equipament d’aquestes característiques que, sens dubte, millorarà l’atenció davant emergències en una de les àrees industrials més importants de la província”.

CONTINUA EL PLA INVERSOR DE MILLORA DEL CONSORCI

Quant a la xarxa de parcs i heliosuperfícies del Consorci de Bombers, Martí ha assenyalat que “continuem complint el nostre pla inversor per a millorar les condicions de treball i les infraestructures del nostre Consorci Provincial de Bombers”. El president ha recordat que en aquesta legislatura s’ha conclòs la construcció del parc de Benassal, mentre que el personal tècnic es troba ultimant el projecte de rehabilitació del parc de Nules, que rebrà una intervenció propera al mig milió d’euros. A més llarg termini s’ha projectat la construcció d’un nou parc de bombers a Orpesa, valorat inicialment en més de 1,5 milions d’euros.

Informació i Foto. Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: