Bravo destaca que s’ha ampliat l’atenció a les persones refugiades d’Ucraïna amb un centre d’acollida nou a l’antiga Fe de València

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el Consell ha ampliat l´atenció a les persones refugiades de la guerra d´Ucraïna amb la posada en marxa d´un nou centre d´acollida temporal que l´Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha habilitat a l’Escola d’Infermeria de l’antic hospital La Fe de València.

Bravo ha visitat aquest divendres les instal·lacions que estan operatives des de dijous passat i la gestió de les quals s’ha encomanat a la Creu Roja. L’AVSRE ha adequat sis plantes de l’edifici per instal·lar-hi 247 llits i 50 bressols. També s’ha disposat una ludoteca, dos menjadors i una oficina on el personal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tramita targetes SIP. Un centenar de persones refugiades ja són a l’alberg.

Bravo ha explicat que “la iniciativa ha sorgit per donar resposta a la demanda habitacional que hi ha a València, com ens van traslladar l’Ajuntament de València i la mateixa Creu Roja”. Com ja va aconseguir el centre de recepció de la Ciutat de la Llum d’Alacant -ha afirmat la consellera? “des de la Generalitat hem treballat per adequar l´antiga Escola d´Infermeria i convertir-la en un centre d´acollida per a les persones que arriben procedents de la guerra d´Ucraïna, amb els primers recursos immediats d´assistència sanitària, assistència psicològica.

A més, la consellera ha manifestat que “també es prestarà assessorament jurídic per orientar-los en recursos laborals, com continuar un negoci que tenien al seu país o en tot allò que afecta els seus drets fonamentals”.

Per a Gabriela Bravo, “aquest espai és necessari com demostra el fet que, en 48 hores ja hi ha un centenar de persones allotjades aquí mentre el sistema d’acollida els facilita una solució habitacional més permanent”. A més, ha recordat que l’AVSRE ha habilitat, fins ara, 742 llits a centres de recepció i acollida: 495 a la Ciutat de la Llum d’Alacant i 247 a La Fe de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: