La conselleria d’Igualtat forma 25 professionals de residències sobre el model d’atenció integral i centrat en la persona

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha celebrat aquest dijous a València la darrera sessió formativa del curs ‘Els Serveis Socials d’Atenció Primària; implementació del model d’atenció centrat en les persones’ dirigit als i les professionals que treballen en residències per a gent gran.

L’objectiu d’aquesta activitat formativa és avançar en la implementació del model d’atenció integral i centrada en la persona als centres d’atenció a gent gran, sensibilitzant els treballadors i les treballadores que exerceixen les seves funcions en aquests centres sobre la importància d’oferir a les persones persones usuàries una atenció més propera, amigable i respectuosa amb la dignitat i els drets.

Al curs celebrat a València hi han participat un total de 25 professionals que se sumen als i les participants que van assistir a l’edició que es va celebrar a la ciutat d’Alacant durant el mes d’abril.

Aquesta activitat forma part del Programa de Formació a l’Atenció Primària dels Equips de Serveis Socials de l’Administració Local 2023, organitzat per la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Formació a 10 residències de la Generalitat

La formació sobre el nou model residencial es completarà amb les sessions que organitza la Conselleria en col·laboració amb Lares CV fins al 30 de juny per formar 975 professionals, tant personal sanitari, administratiu, tècnic, de direcció com de serveis generals, de deu residències per a persones en situació de dependència de gestió directa de la Generalitat.

Es tracta dels centres de Carlet, Aldaia i Silla a la província de València; Lledó i Borriana a la província de Castelló; ia les residències La Florida d’Alacant, Mariola i Emilio Sala d’Alcoi, Alacant i Torrevella.

A la primera fase de sensibilització en seguirà una altra de formació amb una sèrie d’accions enfocades als diferents rols professionals i per als diferents grups integrats a l’organització dels centres.

Finalment, la fase d‟implementació permetrà al personal de les residències abordar el procés de transformació de model de cures, amb l‟acompanyament d‟un grup multidisciplinari de professionals del sector i experiència en el model d‟atenció centrada en la persona.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: