La Conselleria d’Agricultura crea una comissió tècnica amb regants per acordar actuacions que garanteixin el subministrament davant de la sobreexplotació dels aqüífers

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que l’Administració autonòmica crearà una comissió tècnica mixta amb la Junta d’Usuaris de l’Vinalopó, l’Alacantí i el Consorci d’Aigües de la Marina Baixa amb el tal d’acordar quines infraestructures i alternatives són necessàries per a garantir el subministrament davant de la sobreexplotació dels aqüífers.

“En aquesta primera reunió ja hem decidit treballar conjuntament per recuperar el cabal dels aqüífers sobreexplotats i garantir l’aigua per a l’abastament però també per al reg”, ha explicat Mollà després la trobada celebrada a Aspe.

La consellera ha assenyalat que aquesta nova comissió “es dóna un termini màxim d’un any per arribar a una ordenació alternativa que pot contemplar noves infraestructures necessàries”, així com altres actuacions de canalització o d’instal·lació d’energies renovables perquè l’aigua arribi a la població i als regants a un cost raonable.

La titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha confiat en un acord abans de l’termini establert, a més de reivindicar en paral·lel que “no s’apliqui sobre els regants el cost d’amortització de les obres de l’posttransvasament Xúquer-Vinalopó”.

Mollà ha instat a l’Ministeri de Transició Ecològica a seguir l’exemple de la Conselleria, que l’any passat es va comprometre a no aplicar criteris de recuperació de costos sobre l’ús d’aigua transvasada.

“No hi ha cap raó perquè una infraestructura que ha costat uns diners no es posi en valor”, ha afirmat Mollà, després d’indicar que actualment es donen les condicions per arribar a un acord de “costos assumibles” entre el Govern de l’Estat, els usuaris i usuàries i la Generalitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: