La Càtedra del Cicle Integral de l’Aigua de l’UJI i FACSA fomentaran el consum de l’aigua de l’aixeta amb la instal·lació fonts al campus

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i el president de FACSA, Enrique Gimeno, han firmat un conveni de col·laboració empresarial entre les dues entitats per a la instal·lació de fonts d’aigua en el Campus de Riu Sec, impulsat per la Càtedra FACSA del Cicle Integral de l’Aigua. L’acte ha comptat amb la participació de Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació; Inma Rodríguez, vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social i Sergio Chiva, director de la càtedra per part de l’UJI i de José Claramonte, director general, i Guillermo Berlanga, director d’R+D+i, per part de l’empresa FACSA.

El conveni forma part de la campanya «Tria l’aixeta» de la Càtedra FACSA del Cicle Integral de l’Aigua i del Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social de l’UJI, una iniciativa per conscienciar, educar i afavorir l’accessibilitat als recursos hídrics per aconseguir que entre tothom es faça un ús més responsable de l’aigua. L’acció pretén potenciar l’accés a l’aigua potable saludable de la comunitat universitària i inclou altres activitats com tasts d’aigua i xerrades.

Per això, s’instal·laran unes setanta fonts d’aigua repartides pel campus, cofinançades per la companyia FACSA i l’UJI, amb la finalitat de fomentar el consum de l’aigua de l’aixeta, tant pels seus beneficis mediambientals com pels beneficis econòmics. Addicionalment, la campanya propicia també la reducció del consum d’aigua embotellada en plàstic i té un efecte clarament mediambiental. El propòsit és que la universitat millore la seua empremta hídrica i es converteixi en un exemple pilot d’accions que posteriorment podria transferir-se a les poblacions de la província.

Imatges de la firma del conveni

LLIURAMENT DE PREMIS

Després de la firma del conveni les alumnes d’Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes Meritxell Chover Gil, Alba Español Botella i Victoria López Almela, han recollit el premi convocat per al disseny de fonts d’aigua al Campus de Riu Sec del que han resultat guanyadores, acompanyades pels seus pares. Els guardons han estat lliurats per la rectora, Eva Alcón, el president de FACSA, Enrique Gimeno i la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez.

Enrique Gimeno ha agraït la participació en el concurs a totes les persones que s’han involucrat, per la seva col·laboració en la promoció de la cultura de l’aigua a través d’aquesta iniciativa de la campanya «Tria l’aixeta». I ha indicat que «hem de ser conscients que ens trobem davant un repte global que ens competeix a tothom: a les empreses gestores, a les administracions, a la indústria, a l’agricultura, a la comunitat científica i universitària i a la ciutadania. Perquè sense aigua no hi ha vida, no hi ha futur ni societat possible».

Per la seua banda, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha traslladat la seua enhorabona a les estudiantes pel disseny que ha obtingut el premi impulsat per la Càtedra FACSA del Cicle Integral de l’Aigua i ha agraït el suport de l’empresa FACSA a l’UJI. Alcón ha aprofitat per a subratllar «tota la tasca de formació i sensibilització realitzada a través de la Càtedra. Investigar. Ensenyar. Divulgar. Com bé dieu a la vostra web, aquest són els tres pilars sobre els quals s’assenta la vostra activitat. I afegiria un quart: innovar».

Imatges del lliurament de premis

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: