El cinema-assaig torna a l’IVAM amb ‘SOUVENIR. Fragments d’un film futur’

‘SOUVENIR. Fragments d’un film futur’ planteja un laboratori de cinema-assaig a l’IVAM, que atén diferents perspectives tant del que puga significar ‘laboratori’ com ‘cinema-assaig’, dissenyat i comissariat pel col·lectiu Cine por venir (Miguel Ángel Baixauli i Sonia Martínez)

 

El projecte és també un ‘film en procés’ que es va construint i ampliant en el temps, ideat com una experimentació audiovisual de caràcter assagístic que va sumant fragments a una pel·lícula en construcció que roman sempre futura, sempre inacabada, amb una forma final sempre per vindre.

 

Laboratori de cinema-assaig en l’IVAM

 

Aquest laboratori en l’IVAM parteix del cinema-assaig en sentit ampli, com un acte d’assajar des del cinema o cap al cinema, però transitant per altres registres i mitjans possibles. Per a això, proposa dos grans blocs, el Laboratori pràctic (que va arrancar dimarts passat) i el Laboratori teòric, que ho farà el dijous pròxim, en els quals diferents invitats desplaçaran la idea de cinema, però també invitaran a reflexionar sobre l’apropiacionisme, l’omnipresència de les pantalles en les nostres vides o la potencialitat de la trobada, virtual o presencial, per a continuar construint futurs.

 

El Laboratori pràctic tracta de qüestionar el que s’entén per cinema-assaig, busca assajar cap a altres llocs, mitjans i contextos, per a acabar en un ‘assaig de mostra’ de treballs al final del procés.

 

L’objectiu és experimentar col·lectivament el desenvolupament de les propostes i materials de les persones participants, per a realitzar finalment una sèrie de treballs de manera individual o col·lectiva. Aquest Laboratori pràctic tindrà dues sessions del taller de Javier Rebollo ‘Con(tra) el cine del yo o acabar de una vez por todas con los abusos de la memoria’, i altres dues del de Félix Pérez-Hita ‘Pensar editando (en tiempos de saturación audiovisual)’. A més de l’acompanyament de Cine por venir per a articular i compondre aquest ‘assaig de mostra’ amb el grup de participants.

 

D’altra banda, es proposa un Laboratori teòric que tindrà la participació de Remedios Zafra, la qual farà una conferència (presencial) titulada ‘Futuro y pantalla. La (im)posibilidad de una vida sin párpados’. A més s’ha programat un diàleg ‘virtual’ entre Laura Vallés i Eli Cortiñas, ‘Cuando el cuerpo deviene relato. Esperanzas y retos para estremecernos con el mundo’, que dialogaran per videoconferència amb les persones presents a l’IVAM.

 

Les sessions del laboratori pràctic continuen aquest dimarts 27 i dimecres 28 a les 18 hores amb el taller de Javier Rebollo ‘Con(tra) el cine del yo o acabar de una vez por todas con los abusos de la memoria’ i el dijous 29 a les 19 hores hi ha una sessió de laboratori teòric a través del canal de Youtube de l’IVAM amb Laura Vallés i Eli Cortiñas.

 

El 3 i 4 de novembre el laboratori pràctic estarà a càrrec de Félix Pérez-Hita amb el taller ‘Pensar editando (en tiempos de saturación audiovisual)’ i el 5 de novembre la conferència de Remedios Zafra ‘Futuro y pantalla. La (im)posibilidad de una vida sin párpados’.

 

Més informació sobre el contingut i les inscripcions en la pàgina web de l’IVAM.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: