La Comunitat Valenciana supera les 100.000 tones de recuperació de vidre per primera vegada a la història

La Comunitat Valenciana ha superat per primera vegada en la història les 100.000 tones de vidre recuperat, d’acord amb les dades del 2021.

La xifra provisional aportada per Ecovidrio en col·laboració amb la Generalitat suposa un increment de més d’un 8% respecte del 2020 i de més d’un 2% si la comparem amb les dades prepandèmia del 2019. En aquest sentit, cal recordar l’impacte de la pandèmia i de les restriccions al canal Horeca sobre aquest flux de residus a l’exercici 2020.

L’augment correspon tant a la recollida separada a través del contenidor verd com a les noves línies de captació per afinament instal·lades a les plantes de tractament final.

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat que els resultats “ens donen la raó a la nostra aposta clara per la millora contínua als canals de recuperació, a través de la recollida separada en origen i els nous equipaments en planta, d’un material com el vidre 100% reciclable”.

Mollà ha recalcat la necessitat d’abundar a la jerarquia de gestió de residus i al model d’economia circular per transformar el residu, en aquest cas els envasos de vidre, en nous recursos.

Les noves disposicions normatives en marxa, tant del Ministeri com de les comunitats autònomes, milloraran la comptabilitat nacional d’aquesta fracció en incorporar procediments per quantificar els percentatges de reutilització de vidre procedent del canal Horeca.

La consellera ha confiat que el 2022 continuarà en el camí creixent de recollida separada i recuperació. Les administracions públiques juntament amb Ecovidrio implantaran millores en la gestió com les noves recollides porta a porta o com el projecte d’ampliació de la contenerització de vidre fase 2, que ja ha començat a la ciutat de Castelló de la Plana.

La Generalitat i Ecovidrio presentaran conjuntament les dades finals 2021, un cop es validi el recompte provisional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: