Sanitat licita les obres de millora i eficiència energètica de la climatització del Centre de Salut de Villena I

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la Plataforma de Contractació la licitació de les obres d’execució per a l’adequació de la instal·lació de climatització i il·luminació interior per a la millora de l’eficiència energètica al Centre de Salut de Villena I.

Daltra banda, es publica també la licitació del servei denginyeria per equip facultatiu per a la direcció daquesta actuació. Limport total de les obres i de la seva direcció ascendeix a un total de 880.030,03 amb IVA. El termini dexecució és de 11 mesos, i linici de les obres està previst per a aquest any.

Les obres pretenen donar solució a la millora de l’eficiència energètica, introduint millores proposades per l’auditoria energètica realitzada el mes de juny del 2020, en concret la instal·lació de climatització i il·luminació interior del centre.

L’actuació prevista persegueix fonamentalment reduir la factura energètica del Departament de Salut d’Elda i, per tant, les emissions a l’atmosfera de gasos amb efecte d’hivernacle. Per aquest motiu, podrà ser cofinançada amb fons europeus Feder, en el marc del Programa Operatiu Feder Comunitat Valenciana 2014-2020, i se sotmetrà al Tractat de la Unió Europea. En particular, l’actuació descrita es pot integrar dins de l’Eix Prioritari 4: Afavorir el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors del programa operatiu esmentat.

L’obra, que millorarà substancialment l’eficiència energètica de la instal·lació de climatització del Centre de Salut de Villena I, està en consonància amb el Pla d’estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l’autoconsum als edificis, infraestructures i equipaments del sector públic de la Generalitat. Alhora, els usuaris del centre sanitari veuran millorat el seu confort tèrmic.

Remodelació integral de la climatització

El centre de salut de Villena I és un edifici cúbic amb dues ales en angle, format per una planta de baix rasant, quatre sobre el nivell de carrer i planta coberta transitable amb una caseta d’instal·lacions.

A la planta soterrani hi ha les cambres tècniques d’instal·lacions i magatzems. També hi ha la sala d’estar del personal i els vestidors. A les plantes baixa, primera, segona i tercera hi ha la superfície sanitària del centre, amb consultes, sales d’espera, biblioteca i despatxos, entre d’altres.

L’actuació comprèn una remodelació integral de la instal·lació de climatització actual i l’adaptació de la resta d’instal·lacions: il·luminació i electricitat. També s’hi incorpora a l’edifici un sistema de gestió tècnica centralitzat. Així mateix, per a l’execució de les noves instal·lacions es farà una remodelació dels sostres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: