Obres Públiques treu a licitació la rehabilitació de les instal·lacions de l’Estació d’Autobusos de València

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació les obres de ‘Rehabilitació de les instal·lacions de l’Estació d’Autobusos de València’ que, com ha assenyalat el responsable del departament, Arcadi España, “suposen una primera intervenció a la edificació principal per millorar les condicions de seguretat i habitabilitat”.

Aquestes obres compten amb un pressupost de prop de 605.000 euros i tenen com a objectiu, ha explicat el titular d’Obres Públiques, “dignificar les instal·lacions actuals de l’Estació en renovar el seu aspecte per, en una segona fase, emprendre una actuació més estructural i integral per a la qual s?ha convocat un concurs d?idees”.

Per al conseller es tracta de “tornar a convertir l’estació en un espai amable amb unes instal·lacions agradables i útils per als viatgers i viatgeres des del primer contacte des de l’exterior, i tornar l’atractiu espacial i arquitectònic que originalment va tenir l’edifici”.

En aquest sentit, ha afegit que “des de la Conselleria, es pretén resoldre les patologies existents i recuperar la funcionalitat i atractiu de l´Estació, alhora que s´emfatitza l´interès original de l´obra arquitectònica”.

D’aquesta manera, ha continuat Arcadi España, “si s’incrementa el nombre d’usuaris i usuàries, no només es potenciarà una manera de transport més sostenible, sinó que també es fomentarà l’ús de les oficines i locals comercials que acull l’edifici i que avui dia estan tancats”.

Rehabilitació de ledifici

La durada prevista de les obres projectades és de sis mesos i contemplen la reparació de les entrades daigua, i la pintura dels fronts de ledifici al carrer amb una coherència cromàtica, així com dels paraments horitzontals i verticals del vestíbul.

També està previst la substitució dels dos fronts de fusteria d’accés des del carrer que, mantenint la transparència, incorporin portes automàtiques de vidre, i es col·locarà fusteria de vidre entre el vestíbul i el pas a la planta d’andanes, que actualment està obert.

A més, es modernitzarà la senyalització, s’executarà l’habilitació integral dels lavabos del vestíbul i es millorarà la il·luminació exterior i interior que ajudarà a recuperar i posar en valor la sensació volumètrica de l’edifici.

Concurs de projectes

Paral·lelament, la Conselleria ha convocat un concurs amb participació de jurat i propostes de caràcter anònim, que donarà lloc a la contractació i la redacció d’un projecte de construcció, que permetrà la transformació a mitjà termini de l’Estació.

L’Estació d’Autobusos de València es va construir el 1965 i les intervencions realitzades fins ara no han modificat de manera significativa l’esquema compositiu i funcional de l’edifici, els espais estan infrautilitzats i els elements constructius requereixen de rehabilitació

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: