La Comunitat Valenciana registra un increment del 9’6% en pacients amb algun tipus d’al·lèrgia

La Comunitat Valenciana ha registrat durant l’any 2019 un increment de l’9,6% en el nombre de pacients que assisteix a les consultes dels centres de salut després d’haver desenvolupat algun tipus d’al·lèrgia.

Les al·lèrgies cada vegada són més comuns entre la població, principalment les ocasionades per al·lèrgens aeris, i cada any, el dia 8 de juliol se celebra el Dia Mundial de l’Al·lèrgia.

En aquest sentit, l’any 2019 es van registrar a la Comunitat Valenciana 483.769 pacients que havien desenvolupat algun tipus d’al·lèrgia, enfront de 441.013 pacients notificats a l’any 2018. A més, és una patologia que desenvolupen de forma més freqüent les dones (59% ) que els homes (41%).

Així mateix, el nombre de consultes realitzades en els centres d’Atenció Primària també s’ha incrementat un 10,48%. En 2019 es van realitzar 787.906 consultes enfront de les 713.155 dutes a terme l’any 2018.

Quant als tipus d’al·lèrgia, 156.319 de les consultes realitzades han estat a causa de al·lèrgies ocasionades per un al·lergen aeri, 23.791 per al·lèrgia a certs aliments, 18.152 per al·lèrgia a algun medicament, 7.216 a causa de la picada d’algun insecte i 312.992 per al·lèrgia a un altre tipus de substàncies.

D’altra banda, també hi ha diferències per grups d’edat. La població compresa entre els 40 i 59 anys són els que registren major tipus d’al·lèrgies (28,14%) seguit del grup d’edat d’entre 60 i 79 anys (24,8%) i de la població entre 20 i 39 anys ( 19,4%).

Es manté l’activitat assistencial

Durant els sis primers mesos d’aquest any, s’han atès a la Comunitat Valenciana un total de 534.613 consultes per algun tipus d’al·lèrgia, de manera que el ritme assistencial s’ha mantingut malgrat la pandèmia ocasionada pel coronavirus.

De fet, durant els mesos de març a juliol s’han atès una mica més de 2.000 consultes al Servei d’Al·lèrgia de l’Hospital La Fe, de manera que s’ha mantingut l’activitat assistencial de forma telemàtica o de forma presencial a aquells casos de major severitat .

L’al·lèrgia és una patologia prevalent que afecta gairebé a la quarta part de la població, de manera que la pandèmia provocada pel coronavirus ha tingut un impacte directe sobre l’assistència als pacients al·lèrgics.

Segons ha assenyalat Ramón López-Salgueiro, adjunt de el Servei d’Al·lèrgia de l’Hospital La Fe, “la fase més aguda i severa de l’epidèmia ha coincidit amb l’època de l’any en què hi ha una major càrrega al.lergènica en l’ambient i en la qual els símptomes derivats de l’al·lèrgia poden ser més aguts per l’increment en l’ambient dels nivells de pòl·lens (gramínies, xiprer, plàtan d’ombra …) i d’àcars de la pols en l’àmbit domèstic “.

D’altra banda, “durant aquest temps s’han potenciat les proves de diagnòstic biològic al laboratori (prop de 10.000 determinacions), el que ha permès limitar a el màxim el temps que el pacient estava a l’hospital minimitzant el potencial risc de contagi en el recinte sanitari “.

Així mateix, “s’han mantingut els tractaments hospitalaris com la immunoteràpia i l’administració de nous fàrmacs biològics indicats en patologies severes com l’asma greu o la urticària crònica, arribant a administrar unes 650 dosis” ha indicat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: