Agricultura inverteix 3,2 milions per recuperar les infraestructures agràries danyades per la DANA a la zona d’Ontinyent, Moixent i Vallada

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha invertit 3,2 milions d’euros per reparar i recuperar les infraestructures agràries danyades per la DANA a la zona d’Ontinyent, Moixent i Vallada.

La inversió permet que els agricultors i agricultores de les zones compreses entre els termes municipals d’Ontinyent, Moixent i Vallada, així com també d’altres poblacions com Albaida, Bèlgida o Carrícola -tots ells radicats a la província de València- puguin recuperar, en breu i amb plena normalitat, les seves activitats de reg després dels greus danys provocats en les infraestructures agràries per la DANA que va assotar la Comunitat Valenciana al setembre de 2019.

Aquest episodi atmosfèric, que es tradueix en una successió de pluges torrencials, va causar importants desperfectes en l’agricultura valenciana que van tenir una incidència especialment negativa al Baix Segura i en determinades zones de València.

Els guals en els camins agrícoles sobre els rius Clariano -en Ontinyent-, i Canyoles -en Moixent i Vallada- van quedar completament destruïts per la violència de l’temporal, una circumstància que unida a altres desperfectes en cultius i infraestructures agràries deixava en una situació molt complicada als agricultors de la zona.

Les obres de reparació escomeses en aquests paratges, es troben ja concloses en alguns casos i en altres molts estan a punt de finalitzar, de tal manera que els agricultors i agricultores podran exercir les tasques de reg i recuperar la normalitat de la seva activitat professional.

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha destacat, durant la visita que ha realitzat a la zona per supervisar l’evolució de les obres, “l’ingent treball que s’ha dut a terme, perquè el grau de destrucció ocasionat per la DANA va ser certament devastador i ha calgut reconstruir sèquies, camins rurals i guals, encara que l’important és que els agricultors ja poden regar, o podran fer-ho, en breu i salvar les seves collites “.

A més de les obres de reparació en aquesta àrea, la Conselleria d’Agricultura està realitzant treballs, que avancen a bon ritme, per recuperar els nuclis agrícoles afectats per la DANA al Baix Segura.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: