La comissió dels SPEIS dóna llum verda al projecte de decret que normalitza l’estabilització de places vacants ocupades temporalment

La comissió de coordinació dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana (SPEIS) ha donat llum verda al projecte de decret pel qual s’estableixen els criteris per als processos d’estabilització de places vacants ocupades temporalment en els esmentats serveis.

Un cop informada la comissió de forma favorable, el projecte de decret passarà a informació pública perquè puguin realitzar-se les al·legacions oportunes, seguint els tràmits oportuns.

Actualment, en les categories l’accés és per torn lliure: operador de comunicacions, bomber, capatàs coordinador, oficial i tècnic forestal dels SPEIS, hi ha un gran nombre de places vacants ocupades temporalment, situació que es veu agreujada per la llarga durada dels processos selectius, amb les limitacions imposades a les ofertes d’ocupació pública, l’envelliment de la plantilla, l’accés a la situació de segona activitat i les jubilacions.

El projecte de decret permet articular, per tant, mecanismes per acabar amb la inestabilitat laboral d’aquest sector que afecta greument la prestació del servei públic i el seu normal funcionament.

També pretén promoure els processos oportuns d’estabilització garantint, d’altra banda, que es compleixin els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit i capacitat. El projecte de decret busca conciliar les expectatives del personal en situacions d’interinitat amb la de la resta dels ciutadans que volen accedir als SPEIS.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: