Ximo Puig defineix les Reserves de la Biosfera de l’Alt Túria i de la Vall del Cabriel com “un gran actiu per a la Comunitat Valenciana”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat les Reserves de la Biosfera de l’Alt Túria i la Vall del Cabriel, reconegudes per la Unesco, un “gran actiu per a la Comunitat Valenciana”, i ha destacat el seu paper davant l’emergència climàtica .

Així ho ha afirmat després de rebre en audiència al Palau de la Generalitat a representants dels municipis nomenats Reserva de la Biosfera. A la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, han assistit els representants municipals d’Aras de los Olmos, Benagéber, Casas Altas, Casas Baixes, Xelva, Titaguas, Tuéjar, Caudete de les Fonts, Requena, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

“La Comunitat Valenciana té unes àrees, unes comarques molt valuoses en patrimoni cultural, natural, però que pateixen un problema greu de despoblació, i jo crec que aquests reconeixements ajudaran a fer més atractiu el territori”, ha manifestat Puig, que ha apostat per “treballar tots junts” en aquest sentit.

Així mateix, ha destacat que hi ha “un compromís clar” de la Generalitat, a través d’instruments com l’Agenda Valenciana contra la Despoblació, amb vista a la “valorització mediambiental” i el compromís amb el medi rural.

Per al cap del Consell, la Comunitat “té una gran possibilitat basada en la diversitat” i en l’existència de “moltes mirades”. Puig ha subratllat que aquest reconeixement de la Unesco suposa una “oportunitat de millorar el contacte de la ciutadania amb el que ens ha de protegir d’un futur incert, que és un entorn en creixement sostenible”.

“L’any que ve, a través del Pressupost, incrementarem la lluita contra la despoblació, i també anem a donar suport a aquestes dues reserves de la biosfera perquè els ciutadans de la Comunitat Valenciana s’assabentin que tenim dues reserves de la biosfera i de que poden gaudir-perquè són part del seu patrimoni “, ha conclòs.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: