La cimera de la FEMP incidirà en el paper de les diputacions per a la consolidació de la població

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) incidirà en el demà a Castelló en el paper de les diputacions per a la consolidació de població rural per constituir-se en les garants del manteniment del serveis en els pobles més petits i amb menys recursos de les províncies espanyoles. Així, el Palau Provincial de Castelló acollirà des de primera hora del matí aquesta trobada interprovincial en què les Diputacions de tot Espanya es reafirmaran com l’Administració més propera a la població rural.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha confirmat aquesta trobada com “un exercici d’escolta activa i de coordinació entre les diferents diputacions per ser més eficaços a l’hora d’ajudar els ajuntaments a resoldre problemes en els pobles i millorar la qualitat de vida entre tots els ciutadans de les diferents zones. El que volem és treballar junts per millorar els serveis que ja prestem per igualar les oportunitats que pot tenir una persona que triï residir en una població rural de qualsevol província espanyola respecte a una altra que ho faci en qualsevol ciutat amb més recursos “.
Cal recordar que aquesta cimera s’organitza sota el paraigua de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) de l’Consell de Govern és membre el president Moliner. Una nova acció que s’emmarca dins del caràcter oberturista, innovador i transparent que el president Moliner ha imprès en el Govern Provincial de Castelló des de l’inici de la seva trajectòria el 2011.
En aquest sentit, han confirmat la seva participació en aquesta reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies les diputacions de Jaén, Àvila, Badajoz, Burgos, Càceres, Cadis, Osca, Granada, Huelva, Lleida, Ourense, Palència, Pontevedra, Sòria, València i Zmora, a més dels consells insulars de Lanzarote, Eivissa i Menorca.
Posar en valor la funció de les diputacions
La propera Cimera de Diputacions de demà servirà a més per posar en valor la funció que exerceixen aquestes institucions com a governs locals intermedis.
Com a part d’aquest objectiu, el president Moliner lidera a més la Xarxa Europea d’Administracions Locals Intermèdies a Partenalia, l’associació amb la major representació d’Europa d’aquest tipus d’administracions al servei dels ajuntaments i els ciutadans.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: