La Diputació de Castelló ha reforçat avui al Ple la seva oposició frontal a la taxa turística

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha reforçat avui al Ple la seva oposició frontal a la taxa turística que podria implantar la Generalitat per considerar-la una greu afecció a la competitivitat d’un dels principals sectors econòmics i generadors d’ocupació a la província. Així, el Govern Provincial, a través d’una moció presentada pel Grup Popular, amb el suport de Ciutadans, l’abstenció del Grup Socialista i el rebuig de Castelló en Moviment i Compromís, instarà el Consell a no implantar una taxa turística a la Comunitat Valenciana pels efectes desfavorables que tindria per al turisme i per la fèrria oposició a la mateixa del sector.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha destacat en la sessió plenària que “rebutjar avui aquí la implantació d’una taxa turística és una qüestió de compromís i d’actitud respecte al turisme, perquè creiem que el turisme és una font de generació de riquesa i oportunitats, creiem que és el futur de la nostra terra i perquè hi ha 20.000 treballadors en el turisme castellonenc que ara mateix estan pendents de veure si els seus polítics provincials defensen la seva activitat i futur. Pensin en tots els que treballen en el turisme, sobretot facin-ho els que amb el seu silenci donen força als extremismes i la turismofòbia. Siguin responsables del seu vot perquè en tot just dos mesos tindran una votació en Les Corts on s’haurà de decidir si s’implanta la taxa o no s’implanta “.
Cal tenir en compte que el turisme és un dels principals motors econòmics de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana, que suposa un 13,6% del PIB autonòmic i un 13,3% dels impostos recaptats a la Comunitat.
Cal assenyalar també que des de l’inici de la legislatura ja s’ha plantejat en reiterades ocasions la possibilitat d’implantar una taxa turística a la Comunitat Valenciana. Si bé és cert que fins al moment aquesta possibilitat no s’ha materialitzat, en el Debat de Política General celebrat recentment s’ha aprovat una proposta de resolució en la qual Les Corts insten el Consell a implantar la taxa turística.
En aquest sentit, el president Moliner ha al·ludit a l’abstenció del Grup Socialista avui, “ja que aquesta ambigüitat està fent que avui tinguem sobre la taula un problema que no teníem. Si la forma que té el PSOE de dir que no vol la taxa turística és abstenir-se, està obrint les portes a generar un problema que no existia “.
La moció aprovada per la Diputació posa de manifest que, entre altres inconvenients, l’establiment d’una taxa turística ocasionaria una discriminació per a les places regulades afavorint l’intrusisme en allotjaments irregulars; dificultats per repercutir la taxa al client ja que moltes places estan contractades amb antelació per operadors turístics, i un important risc que els operadors turístics trien altres destinacions competidores de l’oferta bàsica de sol i platja escassament diferenciada.
El text aprovat en la sessió plenària de la Diputació insta a més el Consell a consensuar amb el sector turístic totes les decisions que en aquest àmbit siguin adoptades en el futur i a donar compte del compliment d’aquests acords a les Corts.
Suport al Parany com a pràctica de caça tradicional
La Diputació de Castelló ha llançat avui un clar missatge de suport a l’Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (APAVAL) en la seva defensa del parany com a pràctica de caça tradicional a la província de Castelló.
Així, el Ple de la Diputació ha acordat amb el suport del Grup Popular, el Grup Socialista i Ciutadans (i l’abstenció de Compromís i el vot en contra de Castelló en Moviment) instar la Conselleria de Medi Ambient a autoritzar, amb totes les garanties necessàries, les proves de camp del nou sistema de caça “cistell malla” per confirmar que és un sistema selectiu, sense mort ni patiment per a les aus que no són objectiu de caça.
El president Moliner ha agraït la “postura valenta que s’han pres en aquest tema tant el Partit Socialista com Ciutadans. Aquest suport és un homenatge a tota la gent que no ha baixat la cara al treball que està fent per defensar les tradicions de la nostra terra. Hem de desterrar el debat de confrontació del model rural amb l’urbà que tan present està en massa qüestions i que ens empobreix “.
Així, Moliner ha confirmat el compromís de la Diputació de Castelló que ahir mateix va comunicar en una reunió a APAVAL de crear una línia d’ajuts per recuperar els paranys abandonats aquests anys si la Generalitat autoritza a APAVAL a realitzar les proves de camp necessàries per habilitar els “cistells malla” com a nou mecanisme legal de caça i modifica la regulació incloent el parany a la Llei de caça.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: