L a Diputació de Castelló vota en contra de la nova taxa de fem del consorci sud

La Diputació de Castelló ha votat en contra de la modificació de la taxa de recollida d’escombraries del Pla Zonal de Residus de la Zona III i VIII que comprenen les comarques castellonenques de l’Alt Palància i la Plana Baixa a desestimar-per part del Consorci l’exempció de aquesta taxa a magatzems i garatges de menys de 200 metres que estiguin sense cap tipus d’ús i que no produeixen residus.

El diputat de Sostenibilitat i representant de la Diputació en el Consorci, Mario García, ha criticat “l’afany recaptatori que es desprèn d’aquesta nova tarifa, ja que no eximeix de pagar a aquests locals que no generen escombraries. És tremendament injust que aquests locals, que no generen activitat ni per tant residus, que es corresponen amb magatzems i graners de municipis de l’interior especialment hagin de pagar una taxa que no els correspon. Amb un pressupost com el que té el Consorci, de 11,6 milions d’euros, no entenem que es penalitzi aquests locals d’aquesta manera. Hi havia marge suficient com per haver inclòs les millores que havíem presentat “.

En aquest sentit, el diputat ha destacat a més que “l’any passat ens vam abstenir i vam donar un vot de confiança a la presidència del Consorci al informar-nos que s’anaven a millorar les taxes. Avui, en veure que aquestes millores no s’han portat en els termes que considerem justos, vam votar en contra “.

Congelada la taxa en habitatges i més trams per a comerços
No obstant això, el diputat s’ha mostrat optimista pel que fa a les millores introduïdes en les tarifes gràcies a les al·legacions presentades i que recollien a més les demandes realitzades per la Federació d’Empresaris de l’Alt Palància.

“Ja vam frenar la pujada de la taxa de recollida de residus per als habitatges, amb la pressió de la Diputació i dels ajuntaments, i ara hem aconseguit que les taxes aplicades als comerços s’adaptin més a les seves característiques, ja que no és just que un petit emprenedor amb un petit local pagui el mateix que un gran local comercial “.

Finalment, García ha defensat que “des de la Diputació continuarem defensant que es baixin els impostos, adequant les taxes al servei que es presta a la recollida d’escombraries perquè els municipis de la província puguin seguir generant oportunitats a través de l’emprenedoria, i les administracions siguem els seus aliats i no uns inconvenients a la seva activitat.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: