La Diputació de Castelló presenta el I mercat de la tofona Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló convertirà la plaça de Les Aules en un gran mercat de la tòfona negra de Castelló per fomentar el consum d’aquest preuat fong que es conrea a l’interior de la província de cara a la pròxima campanya nadalenca. El diputat de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha presentat avui el I Mercat de la Tòfona Castelló Ruta de Sabor que es desenvoluparà el proper diumenge, 17 de desembre, de 10 a 15 hores a la cèntrica plaça de Les Aules de Castelló.
“Mai abans havíem fet una aposta tan important per promocionar així el consum de tòfona de la província entre els mateixos castellonencs. És la primera vegada que la ciutat de Castelló comptarà amb un mercat de la tòfona, i la portem per donar-la a conèixer entre els propis castellonencs, ja que hem detectat precisament una manca de coneixement i de consum entre la població en general. Volem que així com és preuada pels especialistes, també ho sigui entre els castellonencs en general per fomentar el seu consum a la província. Sí que hi ha fires de la tòfona en els pobles amb tradició tofonera, com són Benassal o El Toro, però a la capital de la província és una cosa innovador que esperem que tingui molt bona acollida entre el públic “, ha explicat el diputat.
I és que l’objectiu fonamental d’aquest mercat es correspon amb el de la marca de productes autòctons de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, de promocionar els productes de la província i potenciar el seu consum en les properes dates nadalenques, així com donar suport a la gastronomia castellonenc i el turisme dels municipis productors.
“En aquest mercat es podrà adquirir tòfona fresca i productes derivats com olis, formatges o embotits trufats, així com degustar tapes elaborades amb el que es coneix com or negre de la gastronomia”, ha explicat el diputat Roig.
Un mercat ple d’activitat i productes de Castelló
Fins a l’últim detall d’aquest mercat s’ha cuidat amb cura perquè el visitant respiri castellonerisme en el seu ambient. Així, els vins que es podran degustar es corresponen amb els millors vins de la província gràcies a la participació de la IGP Vins de Castelló.
Seran 15 les casetes de productors i trifucultores provincials, amb empreses de trufiturismo, cuiners especialitzats en aquest preuat fong i música en directe.
De la mateixa manera, de 12 a 13 hores tindrà lloc un showcooking amb tuber melanospum a càrrec del xef Kike Peris de Randurias Restaurant i Esdeveniments de Xèrica. En aquesta demostració de cuina en directe es donaran pautes per aconseguir un major aprofitament de l’aroma de la tòfona a través del producte. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del restaurant, de l’empresa Truffeat i de l’Ajuntament del Toro.
Els més petits de la casa també tindran el seu espai en aquesta fira, amb activitats dirigides a conèixer la tòfona de forma lúdica i divulgativa, ja que tal com ha explicat la tècnic de Desenvolupament Rural de la Diputació, Lledó Novo, “hem d’ensenyar a els potencials consumidors del futur a què apreciïn aquest producte, ja que els castellonencs hem de ser els millors ambaixadors de la nostra tòfona negra “.
Material divulgatiu en el mercat
Com a part de l’objectiu de la Diputació de Castelló de donar a conèixer les millors qualitats dels productes de la província, el Govern Provincial ha editat díptics en els quals s’explica la forma òptima de consum de la tòfona d’acord a les seves característiques. A més, el visitant trobarà també una recepta per poder practicar a casa tot allò après al Mercat de la Tòfona Castelló Ruta de Sabor per tal de degustar una de les matèries primeres més apreciades de la gastronomia internacional i que produeix bona part de l’interior de Castelló .
Servei d’Assessorament en Truficultura
Dins la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l’agricultor que compta amb una plantació tofonera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l’interior de la província”, ha explicat Roig.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: