Justícia obre la nova oficina d’informació jurídica de proximitat a Oriola

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa aquest dijous en marxa l’oficina d’informació jurídica de proximitat (Justiprop) al municipi d’Oriola ubicada al carrer Marqués de Arneva,1, al mateix edifici de l’Ajuntament de la localitat.

La freqüència del servei es farà un cop a la setmana en horari de tarda. En concret, es durà a terme els dijous de 16.00 a 20.00 hores. El servei serà prestat per professionals (lletrats i lletrades) de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Oriola (ICA Oriola).

L’objectiu del Servei d’Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) és oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans.

A més, d’Oriola s’han posat en marxa durant el mes de setembre els serveis Justiprop a Paiporta, Crevillent, Benaguasil i Riba-roja de Túria. Amb aquestes noves obertures, ja són 42 les oficines Justiprop a la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni ha d’afectar la qualitat dels serveis públics.

L’assistència en aquestes oficines, que està finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, és prestada per professionals dels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Durant el passat exercici, els i les professionals d’aquest servei van realitzar un total de 809 assistències a la ciutadania, de les quals 366 s’han prestat a persones de més de 50 anys, és a dir, el 45,2% de les assistències.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s’habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per resoldre conflictes davant dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines denllaç per a lassistència a les víctimes del delicte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: