El PPCS reivindica reforçar les plantilles de la Guàrdia Civil i executar el pla de rehabilitació de casernes per resoldre l’increment de delictes

La portaveu provincial del Partit Popular a Castelló, Salomé Pradas, ha reivindicat el reforç de plantilles de la Guàrdia Civil i la inversió que permeti executar el pla de rehabilitació de casernes a la província que el PP va presentar a Madrid fa un any i el PSOE va decidir ignorar.

La demanda es produeix en un moment en què el Ministeri de l’Interior adverteix d’un increment del 15% dels delictes el primer semestre de l’any en relació amb el mateix període del 2021, amb 11.509 infraccions penals comptabilitzades respecte de les 10.025 del primer semestre del 2021.

La situació crítica no només l’adverteix el ministeri mateix, sinó que també la constata l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) que en un comunicat públic reconeix “plantilles sota mínims”. “El PSOE anuncia cada any l’arribada de guàrdies civils, però no informa del nombre de baixes, marxes, jubilacions o pas a la reserva. En definitiva, no informen, perquè si ho fessin s’advertiria un dèficit gravíssim d’efectius”.

Per a Pradas, “la solució passa per invertir de manera decidida per consolidar plantilles. I per aconseguir-ho no només cal publicar les vacants perquè puguin ser ocupades, sinó que és fonamental garantir les infraestructures per dignificar la tasca d’aquests professionals”.

Per això, recorda Pradas, “al PPCS vam elaborar un pla integral de rehabilitació d’aquarteraments que es va presentar al Congrés i al Senat a fi d’incorporar-se als PGE 2022. Tot i això, el PSOE el va tombar”.

En aquest projecte d’actuació es contemplaven inversions per a les casernes d’Almassora, Nules, Vilafranca i Onda, les condicions de les quals són d’un altre segle. Tot i això, la iniciativa es va desestimar “en una mostra més d’indolència per part del PSOE que no actua davant el preocupant increment de criminalitat a la nostra província i que estan obligats a tallar”.

Els robatoris amb violència i intimidació a la província s’han disparat gairebé un 36% respecte al primer semestre del 2021; els furts han crescut un 33,6% del gener al juny; i les dades sobre sostracció de vehicles van créixer un 29,8% el primer semestre.

“Hi ha solucions si hi ha convicció i desig de resoldre el problema. I al PP estem preparats per aconseguir-ho. Perquè lamentablement la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, només ha vingut a Castelló (el 24 de gener passat) a fer-se fotos, no a anunciar inversions”. “I aquesta província és molt més i mereix molt més. I al PP estem preparats per treballar per això”, ha considerat la portaveu.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: