José Martí assisteix al lliurament del premi de la Fundació Huguet a ‘La bomba del Carraixet’ com a millor producció cultural en valencià de 2021

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit hui al lliurament del premi Gaetà Huguet a la millor producció cultural en llengua vernacla de 2021 que concedeix la Fundació Huguet i s’ha desenvolupat en el saló de recepcions de la pròpia Diputació. L’obra guardonada ha sigut ‘La bomba Carraixet’, distingint exaequo a la seua directora Helana Sánchez Bel i al grup musical Carraixet com a actors, reconeixent d’aquesta manera els mèrits del relat de la vida de la família Giner i els perills de la transició democràtica.

Durant la seua intervenció, el president Martí, a més lloar els mèrit del Grup Carraixet, s’ha referit al fet que «la promoció del valencià en l’àmbit de la cultura és fonamental per a donar a la nostra llengua el lloc que li correspon».

També ha posat en valor la importància de la pròpia Fundació Huguet i d’altres «en la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura». Sobre aquest tema, s’ha referit al valencià com a «casa comuna i punt de trobada de totes i tots».

A l’acte, entre altres patrons i representants de la Fundació Huguet, ha assistit el president de la Fundació i diputat provincial, Ignasi Garcia, qui ha donat les gràcies al Grup Carraixet «pel treball desenvolupat al llarg de cinquanta anys, per portar la música i l’alegria a les nostres cases i per fer-ho en la nostra llengua, que és amb la qual ens comuniquem».

La Bomba Carraixet’ és un documental que fa un recorregut per la història recent de la mà del Grup Carraixet, des de la seua fundació en 1972 fins a la vesprada del 9 d’octubre de 1979, quan els seus integrants van patir un atentat amb bomba quan actuaven en la plaça dels Furs, darrere de les Torres de Serrans a València. Un atemptat desconegut que es va guardar en la memòria familiar dels Giner i que ningú va reivindicar mai.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: