Javier Moliner exporta el model de gestió eficient de la Diputació de Castelló en la FEMP

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner ha exportat el model de gestió eficient del Govern Provincial a la resta de províncies espanyoles representades a la Subcomissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP en la reunió ha participat avui a Madrid.
“Des de la Diputació de Castelló sempre hem cregut que l’Administració ha de consumir els menors recursos possibles”, ha indicat Moliner, qui ha detallat que “l’Administració ha de rebaixar el seu deute, intentar gestionar amb superàvit, és a dir, no gastar més del que s’ingressa i intentar prestar més serveis amb el mateix personal. Tot això perquè tots els recursos de què disposem vagin destinats als ciutadans “.

En aquest sentit, Moliner ha posat en valor l’esforç que la majoria d’administracions locals i provincials estan fent per seguir aquest recorregut. “Aquest model afortunadament avui és un model que s’ha instal·lat ja en la immensa majoria de les administracions públiques a Espanya i això ens ha portat a que els ajuntaments i les diputacions no siguem part del problema per no pagar a proveïdors, sinó que siguem part de la solució, perquè a hores d’ara aguantem bona part de la inversions públiques. I aquest és un criteri que a la Subcomissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP ha estat compartit per les diputacions d’Espanya “.

Més eficiència, més inversió
L’eficiència en la gestió marcada per Javier Moliner al capdavant del Govern Provincial farà possible que en el pressupost de la Diputació de Castelló en 2018 es contempli una millora substancial dels serveis que presta la Corporació Provincial al servei de la millora d’oportunitats a la província , amb sis milions d’euros més d’inversió que el 2017.
Menys despesa en personal

La Diputació de Castelló ha aconseguit optimitzar els seus recursos de personal fins a aconseguir que aquests suposin un cost del 18,3% del seu pressupost quan la mitjana de les administracions locals se situa el 2017 per sobre del 29%.

Reducció històrica del deute
L’afany per destinar el màxim de recursos a inversions reals en els municipis ha portat el Govern Provincial a reduir en un 65% el seu endeutament en sis anys, passant en l’últim exercici de 59,2 milions a 49,6, i manté un objectiu de deute zero en 2019.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: