La Diputació de Castelló enriqueix la seva estratègia d’ocupació amb aportacions de 76 ajuntaments

La Diputació de Castelló enriquirà la seva Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica amb les aportacions de 76 ajuntaments que han proposat noves iniciatives en les reunions que el Govern Provincial ha realitzat en els diferents centres Cedes de la Diputació en el interior, o bé a través de l’enviament de documentació. I és que el Govern Provincial ha mantingut durant prop d’un mes l’estratègia oberta a la participació i aportacions dels ajuntaments per tal de millorar encara més el seu impacte a favor de la creació d’ocupació en els pobles de Castelló.
Tant és així que el diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “la millor manera de presentar iniciatives útils que serveixin per ajudar els municipis de la província a generar ocupació i dinamitzar la seva activitat econòmica és conèixer totes les seves necessitats en primera persona. Hem mantingut reunions amb la participació d’alcaldes, regidors i tècnics tant de la Diputació com dels propis ajuntaments per aprofitar tot el coneixement dissenyar l’estratègia més útil per a Castelló. Cal tenir en compte que vam arribar a tots els racons de la província, amb centenars de cursos, accions i serveis adreçats a crear oportunitats econòmiques en els nostres pobles, i obrir la nostra actuació a les idees que arribin de tots els implicats és la millor forma de ser efectius “, ha explicat el diputat.
En aquest sentit, és important destacar que l’Estratègia Provincial d’Ocupació de la Diputació estrenarà format bianual a partir de l’any que ve. Una decisió estratègica, segons paraules del diputat Aguilella, que busca “apuntalar els pilars de l’acció del govern provincial per als propers dos anys”.
Davant aquest nou escenari, la voluntat del Govern Provincial és incorporar-hi “nous serveis que permetin aconseguir l’impuls del territori, la igualtat d’oportunitats i la gestió eficient dels recursos d’aquest govern provincial”, assenyala Aguilella.
Igual que en anys anteriors, el procés d’adhesió dels municipis a l’Estratègia Provincial s’iniciarà un cop aprovada la mateixa pel Ple de la Diputació, que tindrà lloc el dimarts 19 de desembre. D’aquesta manera, la Corporació Provincial acostarà a tots els racons de la província els programes formatius i serveis en matèria de foment de l’ocupació, impuls a l’emprenedoria i consolidació empresarial.

Objectiu: superar els 16.000 beneficiaris de 2017
Tal és el compromís de la Diputació en reforçar la seva aposta per generar ocupació a l’interior que invertirà 4,1 milions d’euros el 2018 per fomentar l’ocupació, l’emprenedoria i la consolidació empresarial en els 135 municipis de Castelló. Com a objectiu de cara al proper 2018, i amb aquestes aportacions dels ajuntaments, el diputat Aguilella es planteja millorar encara més els indicadors ja de per si positius de l’actual exercici.

Si es tenen en compte els indicadors de l’Estratègia Provincial actuals, són més de 16.000 els veïns de la província de Castelló que han participat en les accions de formació i intermediació laboral, 550 a les iniciatives empresarials i, finalment, 761 empreses han estat partícips en alguna de les iniciatives de suport a la consolidació empresarial.
Cal assenyalar que un total de 106 ajuntaments es van adherir a l’Estratègia Provincial a 2017.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: